17:43 25.02.2021

Маркарова отримала завдання організувати візит Байдена в Україну - Кулеба

1 хв читати
Маркарова отримала завдання організувати візит Байдена в Україну - Кулеба

Посол України в США Оксана Маркарова отримала завдання організувати візит президента США Джо Байдена в Україну, повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

"Топ-завданням для неї є організація візиту президента США в Україну. Ми не приймали президента США з 2008 року, і, враховуючи динаміку нашого партнерства і роль, яку США відіграли в Україні з 2014 року, я вважаю, що нині саме час зробити це, особливо з огляду на те, що це дуже особливий рік для України", - сказав Кулеба під час панельної дискусії американського центру CEPA щодо майбутнього українсько-американського стратегічного партнерства.

"Ми святкуємо 30-ту річницю нашої незалежності, й ми довели, що наше розуміння незалежності таке саме, як американське розуміння незалежності. Незалежність - це те, що ти завжди готовий боротися", - додав глава українського зовнішньополітичного відомства.

За його словами, також пріоритетом посла Маркарової буде встановлення активних і довірчих контактів з новою адміністрацією США і наповнення стратегічного партнерства України та США конкретними проектами. Іншим важливим пріоритетом, за словами міністра, буде безпека.

"Тому що все інше залежить від безпеки. Ми маємо гарантувати безпеку моєї країни для того, щоб успішно здійснювати зміни, трансформації, амбітні економічні проекти", - наголосив Кулеба.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА