18:16 25.02.2021

Україна очікує підтримки США в наданні ПДЧ - Кулеба

2 хв читати
Україна очікує підтримки США в наданні ПДЧ - Кулеба

Україна очікує підтримки з боку США в наданні Плану дій щодо членства в НАТО (ПДЧ), повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

"Ми очікуємо допомоги та підтримки США в нашій подальшій взаємодії з НАТО, в нашій інтеграції та наданні нам Плану дій щодо членства союзниками та просуванні до посилення трансатлантичного простору", - сказав Кулеба під час панельної дискусії американського центру CEPA щодо майбутнього українсько-американського стратегічного партнерства в четвер.

Глава МЗС України зазначив, що очікує від нової адміністрації демонстрації лідерства в об'єднанні всіх частин трансатлантичного простору та в посиленні альянсу в глобальному суперництві та боротьбі.

Крім того, він наголосив, що пріоритетом співпраці США і України є безпека. "Темою номер один є подальша й енергійніша взаємодія з Україною на треку безпеки, починаючи від переговорів у "нормандському форматі", де Україна, Німеччина, Франція і Росія проводять переговори, і закінчуючи підтримкою наших Збройних сил і модернізацією наших секторів оборони та безпеки", - пояснив Кулеба.

Міністр зазначив, що хотів би бачити США учасниками "нормандського формату". "Я був би щасливий бачити США в "нормандському форматі"... Якщо ми не можемо гарантувати консенсус наявних членів "нормандського формату" - вважаю, для містера Путіна буде важко прийняти США за столом, - це не означає, що Америка не може зробити те, що вона може. У неї є достатньо повноважень і можливостей, щоб відігравати вирішальну роль у процесі", - вважає Кулеба.

Глава українського МЗС додав, що бачить пріоритетом посилення торгівлі зі США. "Україна має Угоду про асоціацію з ЄС, ми впроваджуємо бізнес-правила ЄС в Україні та створюємо умови для інвестицій і для бізнес-проектів. Багато нових речей відбувається, зокрема в галузі енергетики. Я вважаю, що тут США і Україна можуть створити синергію, щоб справді посилити енергетичну безпеку в Європі. Україна невід'ємна для гарантування енергетичної безпеки Європи, і разом зі США ми можемо зробити багато, і ми можемо створити правильні баланси в регіоні", - наголосив він.

Крім того, Кулеба зазначив, що Україна очікує глибшої співпраці зі США щодо трансформації України, посилення верховенства права, викорінювання корупції.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА