18:40 25.02.2021

Зеленський підписав указ про призначення Маркарової послом України в США

2 хв читати
Зеленський підписав указ про призначення Маркарової послом України в США

Президент України Володимир Зеленський підписав указ №75/2021 про призначення Оксани Маркарової надзвичайним і повноважним послом України у Сполучених Штатах Америки, повідомляється на офіційному сайті глави Української держави в четвер.

Вітаючи Оксану Маркарову з призначенням, глава держави зазначив, що її кандидатура має три ключові переваги: патріотизм, високий фаховий рівень та дуже позитивне сприйняття у США. "Переконаний, що ці три чинники є формулою успіху для зміцнення стратегічного партнерства України та США", - сказав президент.

Глава держави наголосив, що пані послу необхідно зосередитися насамперед на налагодженні ефективного діалогу з адміністрацією нового президента Сполучених Штатів Америки Джо Байдена. Також необхідно активно працювати з Конгресом США, підтримувати постійний діалог із законодавцями та зміцнювати двопартійну підтримку України.

Зеленський акцентував увагу на важливості залучення США до процесу врегулювання на Донбасі, а також до зусиль із деокупації Криму.

Окрему увагу президент приділив необхідності посилення санкцій США проти РФ, зокрема стосовно проекту "Північний потік 2".

Принципово важливою є й підтримка Вашингтоном євроатлантичного курсу України, передусім у питанні ухвалення рішення НАТО щодо надання Україні ПДЧ.

Також, за словами президента, серед основних завдань нового посла України у США – сприяти продовженню підтримки з боку Сполучених Штатів внутрішньої трансформації нашої держави для покращення добробуту українських громадян.

"Також я впевнений, що Оксана Маркарова покаже приклад у розвитку економічної дипломатії: в залученні прямих іноземних інвестицій в Україну, в просуванні українського експорту та обстоюванні інтересів українського бізнесу, що є особливо важливим питанням для всіх наших дипломатичних представників і чого я від них вимагаю", - сказав Зеленський.

Як повідомлялося, наприкінці грудня 2020 року заступник міністра закордонних справ України Євген Єнін повідомив, що Україна отримала агреман на призначення екс-міністра фінансів України Оксани Маркарової послом України в США, водночас зазначивши, що остаточне рішення прийматиме президент України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА