19:53 25.02.2021

Маркарова подякувала Зеленському та Кулебі за довіру у зв'язку з призначенням її послом у США

2 хв читати
Маркарова подякувала Зеленському та Кулебі за довіру у зв'язку з призначенням її послом у США

Посол України в США Оксана Маркарова розцінює своє призначення на посаду як велику честь і ще більшу відповідальність, і дякує главі держави та главі українського зовнішньополітичного відомства за довіру.

"Дякую президенту Володимиру Зеленському та міністру Дмитру Кулебі за довіру та абмітні завдання. Рада приєднатися до ефективного українського дипломатичного війська – чоловіків і жінок, невтомна робота яких – невід’ємна частина багатьох перемог як на міжнародній арені, так і в Україні", - написала Маркарова на своїй сторінці у Facebook у четвер.

"Люблю Україну і вірю в те, що наша тисячолітня історія, помножена на унікальну життєстійкість попри численні атаки, та розпочата трансформація в модерну інноваційну країну, разом з поверненням до європейської родини та майбутнім членством у НАТО, надає нам шанс у ХХІ столітті стати регіональним лідером нової якості та надійним стратегічним партнером для Сполучених Штатів Америки", - додала посол.

Як повідомлялося, Маркарова в Міністерстві фінансів працювала з 2015 року. З червня 2018 року вона керувала міністерством. 29 серпня Маркарову повторно призначили на посаду міністра фінансів.

4 березня Верховна Рада відправила у відставку Кабмін Олексія Гончарука.

Як повідомлялося, наприкінці грудня 2020 року заступник міністра закордонних справ України Євген Єнін повідомив, що Україна отримала агреман на призначення екс-міністра фінансів України Оксани Маркарової послом України в США, водночас зазначивши, що остаточне рішення прийматиме президент України.

25 лютого Зеленський підписав указ про призначення Маркарової послом України в США.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський: Путін боїться нас дуже сильно, тому що не впевнений у собі. Упевнені та сміливі люди не погрожують цивілізації ядерною зброєю

Авіація партнерів могла б збивати російські ракети, які летять по Україні та сусідах - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА