20:41 25.02.2021

Президент доручив реалізувати програму побудови українських вертольотів

1 хв читати
Президент доручив реалізувати програму побудови українських вертольотів

Виконання доручення президента України Володимира Зеленського про реалізацію Програми побудови вітчизняних вертольотів обговорив у четвер у Харкові віце-прем'єр-міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олег Уруський з керівництвом держконцерну "Укроборонпром" і авіабудівних підприємств.

"Українські авіабудівники впевнено рухаються в напрямку створення галузі - вертольотобудування. АТ "Мотор Січ", згідно із заявами керівництва, освоєно виробництво всіх систем вертольотів в Україні", - написав Уруський за підсумками наради.

Він додав, що обговорювалося також виконання держоборонзамовлення на виготовлення трьох військово-транспортних літаків Ан-178 для Збройних сил України та відновлення роботи Харківського державного авіаційного виробничого підприємства (ХДАВП).

Віце-прем'єр зазначив, що Мінстратегпром актуалізував Стратегію відродження вітчизняного авіабудування, і вже схвалена концепція Державної цільової науково-технічної програми розвитку авіаційної промисловості на 2021-2030 роки, прийняття якої має стати першим кроком у подальшому розвитку галузі.

За його словами, Мінстратегпром тримає на особливому контролі ситуацію навколо ХДАВП, зокрема, здійснюються кроки зі сприяння замовленню в інтересах Міноборони чотирьох літаків Ан-74.

Уруський додав, що в ході дискусії також було піднято питання агрегатобудування для авіаційної техніки. "Сьогодні в Україні ми маємо весь наявний потенціал, щоб провести імпортозаміщення і випускати всі необхідні комплектуючі на вітчизняних потужностях", - заявив віце-прем'єр.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА