19:12 26.02.2021

Стартувала міжнародна кампанія про окупацію Криму CRIME(A)

2 хв читати
Стартувала міжнародна кампанія про окупацію Криму CRIME(A)

У День спротиву російській окупації Криму та Севастополя стартувала міжнародна громадська ініціатива CRIME(A), повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ України.

Громадські організації об'єдналися, щоб привернути увагу людей у всьому світі до злочинів Росії в окупованому Криму, опублікували Маніфест "Про злочини Росії в Криму" і закликають кожного долучатися до нього.

"Допоки з українського півострова не піде останній російський солдат, світова спільнота має розуміти: окупація Криму - це злочин Росії. Злочин, про який не можна мовчати та який не може залишитися безкарним", - йдеться в маніфесті ініціативи.

Зокрема, долучитись до ініціативи можуть люди, організації та компанії у всьому світі.

"Зробити це дуже просто: 1. підтримати маніфест "Про злочини Росії в Криму" на сайті проекту https://crimea.support/; 2. поширити інформацію про ініціативу CRIME(A) у соціальних мережах з #CRIME_A; 3. опублікувати в соціальних мережах зображення зі своїм іменем, назвою організації чи компанії без букв "А", щоб привернути увагу до кампанії CRIME(A)", - пояснили в МЗС.

Ініціатива має залучити не лише українців, а й іноземців. Інформація на сайті доступна українською та англійською мовами. Ініціативу підтримало Міністерство закордонних справ і зарубіжні дипломатичні установи України у всьому світі.

"Українські дипломати щоденно тримають Крим у фокусі міжнародної уваги. Тому ми без вагань долучилися до цієї важливої ініціативи. На моє переконання, вона дозволить розповісти світові про злочини Росії в новий, нестандартний, але доступний спосіб. Причому не лише дипломатам і урядам, а так, щоб це обговорювали громадяни інших країн. Це важливо, тому що злочинні дії Росії становлять загрозу не лише для нас, а й для інших держав та їхніх громадян", - заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Ініціаторами ідеї є креативне агентство Banda. Внесок агентства, як і інших партнерів проекту, здійснювався на безоплатній основі. Партнери проекту - Міністерство закордонних справ України, Український інститут, меджліс кримськотатарського народу, Кримська правозахисна група, Крим SOS, ZMINA, Медійна ініціатива за права людини.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА