19:35 26.02.2021

Україна запроваджує санкції стосовно 10 осіб із вищого офіцерського складу за зраду Батьківщині

2 хв читати
Україна запроваджує санкції стосовно 10 осіб із вищого офіцерського складу за зраду Батьківщині

Рада національної безпеки і оборони України ухвалила рішення про запровадження санкцій стосовно 10 посадових осіб, які входять до вищого офіцерського складу, з огляду на зраду батьківщині, повідомив секретар РНБО оборони України Олексій Данілов.

"Сьогодні ми розглядали питання стосовно тих посадових осіб, які входили до вищого офіцерського складу, які зрадили нашу країну. І було ухвалено рішення стосовно 10 осіб позбавити їх усіх державних нагород. Їх позбавлено всіх звань. Жодного звання у них більше немає. До них застосовано максимальний пул санкцій, який дозволяє наше законодавство", - заявив Данілов.

Данілов перерахував громадян, які потрапили до цього санкційного списку. Серед них екс-міністр МВС Віталій Захарченко та екс-глава СБУ Олександр Якименко.

Повний список: екс-командувач ВМС ЗСУ Березовський Денис Валентинович (у минулому контр-адмірал), колишній заступник начальника управління Держохорони - директор департаменту в АРК Шапортов Станіслав Володимирович (у минулому генерал-майор); колишній прокурор Криму Няньчур Сергій Миколайович (у минулому генерал-майор інституту юстиції), Котовський Юрій Олексійович (у минулому генерал-майор), екс-глава СБУ Якименко Олександр Григорович (у минулому генерал-майор, колишній глава СБУ), Тоцький Володимир Володимирович (у минулому генерал-майор), Ганжа Сергій Валентинович (у минулому генерал-майор), колишній перший заступник командувача ВМС ЗСУ Єлісєєв Сергій Станіславович (у минулому віце-адмірал), Шакуро Дмитро Олександрович (у минулому контр-адмірал), екс-глава МВС Захарченко Віталій Юрійович (у минулому генерал МВС).

За словами Данілова, зазначені люди "не перебувають на території України, але у них на території України є власність й активи, які після підписання президентом відповідного указу стосовно позбавлення їх державних нагород і медалей потраплять під санкції".

Він також додав, що "стосовно зазначених осіб застосовано максимальний пул санкцій, який дозволяє українське законодавство".

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

Просування російських військ на захід від Авдіївки пришвидшилося – британська розвідка

ТЧХУ та Мінсоцполітики підписали меморандум про співпрацю у сфері соціальних послуг

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА