19:46 26.02.2021

ДМК не входить до СКМ і справно сплачує податки - відповідь на звернення місцевих депутатів до Ахметова збільшити платежі за землю

3 хв читати
ДМК не входить до СКМ і справно сплачує податки - відповідь на звернення місцевих депутатів до Ахметова збільшити платежі за землю

Дніпровський металургійний комбінат (ДМК, Кам'янське Дніпропетровської обл.), що входить до корпорації "Індустріальний союз Донбасу" ("ІСД"), заперечує обвинувачення депутатів Кам'янської міськради про нібито здійсненні платежів за оренду земельних ділянок не в повному обсязі.

ДМК у п'ятницю ввечері розповсюдив інформацію, що 26 лютого на сесії Кам'янської міської ради з ініціативи міського голови Андрія Білоусова було прийнято звернення депутатів до керівництва ПАТ "Дніпровський меткомбінат", АТ "ДКХЗ" і АТ "Южкокс" з питання платежів за оренду земельних ділянок: вони, нібито, виконані не в повному обсязі. Депутати Кам'янського виступили зі зверненням до керівників підприємств і бізнесмена Ріната Ахметова з проханням втрутитися в ситуацію і допомогти вирішенню даного питання.

При цьому в зверненні зазначається, що ДМК належить до сфери впливу компанії СКМ Ріната Ахметова.

"ДМК вважає за необхідне заявити, що ніколи не входив і не входить у групу СКМ або в одну з її компаній. Усі акціонери комбінату відомі, їх список публічний, і серед них немає компаній СКМ", - наголошується в заяві.

ДМК також вважає за потрібне зазначити, що в 2020 році, незважаючи на проходження процедури банкрутства, комбінат перерахував до бюджету міста близько 582 млн грн податків. Це становить 27,05% доходів загального фонду бюджету міста, або 35,54% отриманих міським бюджетом доходів без міжбюджетних трансфертів.

На комбінаті працюють понад 9000 чоловік, які платять податок на доходи фізичних осіб. Протягом 2020 року від ДМК до міського бюджету надійшло близько 314 млн грн ПДФО. Також у 2020 році комбінат заплатив за оренду земельних ділянок, податок на землю і податок на нерухоме майно розміром 241 млн грн.

"Рішенням міської ради від 18 грудня 2020 року №43-03 / VIII впроваджено нову нормативну грошову оцінку земель міста Кам'янське, введену в дію з 1 січня 2021 року. Підприємство не погодило зміни в договорі оренди у частині збільшення орендної плати за землю. Це збільшить платежі ДМК на 30 млн грн. Комбінат вважає це рішення некоректним, прийнятим з порушеннями і в обхід чинних процедур. Тому ДМК платить орендну плату в розмірах, зазначених в договорах оренди землі, а збільшення платежу оскаржує в судовому порядку", - наголошується в заяві ДМК .

При цьому нагадується, що постановою Господарського суду Дніпропетровської області від 31 травня 2019 у справі №904 / 2104/19 порушено провадження у справі про банкрутство АТ "ДМК". Перебуваючи в процесі банкрутства, ДМК платить податки і здійснює всі передбачені законом платежі, але не має права займатися благодійністю, резюмується в заяві.

ДМК спеціалізується на виробництві чавуну, сталі, прокату і товарів народного споживання.

За даними НДУ на четвертий квартал 2020 року, у власності корпорації "ІСД" перебуває 99,4175% ДМК.

Підприємство контролює корпорація "ІСД", заснована в 1995 році. Є інтегрованою холдинговою компанією, що володіє пакетами акцій підприємств гірничо-металургійного комплексу. До складу корпорації входять Алчевський меткомбінат на НКТ, над яким втрачено контроль з кінця 2017 року, а також ДМК і меткомбінат ISD-Dunaferr (Угорщина). ISD-Huta Czestochowa (Польща) знаходиться в процесі банкрутства і ІСД втратив контроль над підприємством.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА