19:55 26.02.2021

ФДМ у понеділок оголосить конкурс на посаду гендиректора "Центренерго"

2 хв читати
ФДМ у понеділок оголосить конкурс на посаду гендиректора "Центренерго"

Фонд держмайна (ФДМ) України в понеділок, 1 березня, оголосить конкурс на посаду генерального директора ПАТ "Центренерго", повідомив глава ФДМ Дмитро Сенниченко.

"Сьогодні (у п'ятницю - ІФ) ми призначили нового в.о. керівника підприємства, у понеділок оголосимо конкурс", - сказав Сенниченко на прес-конференції у п'ятницю.

Він роз'яснив, що спочатку кандидати будуть відібрані міжнародними агентствами з пошуку персоналу, потім передані на розгляд конкурсної комісії при Кабінеті міністрів.

На питання кореспондента агентства "Інтерфакс-Україна", чому ФДМ при першій зміні керівництва "Центренерго" влітку 2020 року не замінив його дирекцію, Сенниченко відповів, що Фонд не міг цього зробити через відсутність подання на такі дії з боку керівника підприємства. Також він уточнив, що, згідно з домовленостями з в.о. гендиректора "Центренерго" Олександром Корчинським, пропозиції щодо керівного складу повинні були надійти від нього протягом двох місяців після призначення.

"Але у нього не вийшло", - додав глава ФДМ.

При цьому він сказав, що в п'ятницю для представлення нового керівництва довелося заходити на підприємство за участю правоохоронних органів.

"Коли ми приїхали на "Центренерго" представляти нове керівництво, нам ніхто не відкрив. Ми з поліцією, зі спецназом туди зайшли", - пояснив Сенниченко, уточнивши, що охорону ПАТ вже змінено.

Разом із тим, Сенниченко зазначив, що Корчинському вдалося вивести підприємство з кризи, досягнувши показників прибутковості за результатами 2020 року в 50-100 млн грн. Крім того, "Центренерго" зробило великий внесок в енергозабезпечення України під час вугільної кризи. До того ж, за його інформацією, збитки ПАТ через закупівлі газу у НАК "Нафтогаз України" для включення в роботу блоків на цьому паливі склали близько 500 млн грн.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА