20:36 26.02.2021

Венедіктова заявила про необхідність налагодження діалогу з європейськими партнерами для запобігання ослаблення санкцій тиску на українських чиновників часів Януковича

2 хв читати
Венедіктова заявила про необхідність налагодження діалогу з європейськими партнерами для запобігання ослаблення санкцій тиску на українських чиновників часів Януковича

Україна повинна використовувати всі можливі процесуальні та дипломатичні інструменти для забезпечення реального діалогу з європейськими партнерами, заявила генеральний прокурор Ірина Венедіктова під час наради з керівниками правоохоронних органів і представниками Кабміну.

"Ми маємо звернути увагу європейських колег на те, що кримінальні провадження щодо підсанкційних осіб розслідуються і в цьому процесі є прогрес. Зокрема, результатом  швидкого, повного та неупередженого розслідування має стати направлення обвинувальних актів до суду. Водночас, необхідно забезпечити дотриманням права підсанкційних осіб на ефективний засіб юридичного захисту", - цитує генпрокурора прес-служба Офісу генерального прокурора (ОГПУ) в п'ятницю.

Зазначається, що в нараді взяли участь віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина, перша заступниця міністра закордонних справ України Еміне Джапарова, міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко, директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник, виконувач обов’язків директора Державного бюро розслідувань Олексій Сухачов, виконувач обов’язків керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Максим Грищук.

"Учасники заходу обговорили ризики скасування санкцій щодо колишніх українських високопосадовців та осіб із їхнього оточення, яких у санкційному списку ЄС у 2014 році було 22, а наразі, за результатами щорічного перегляду, у ньому залишилося менше половини – 10, а також заходи для запобігання виключенню з нього окремих осіб", - наголошують в ОГПУ.

Зазначається, що віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина підтвердила наявність сигналів про можливість виключення деяких осіб з списку санкцій ЄС і запевнила, що зараз триває діалог з країнами-учасницями для збереження обмежувальних санкцій.

Під час наради учасники дійшли згоди щодо необхідності напрацювання концепції, яка, буде як захищати інтереси держави, так і надасть необхідні інструменти для роботи в цьому напрямку.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА