22:07 26.02.2021

США вводять візові санкції щодо 76 саудівців у зв'язку з доповіддю про вбивство Хашкаджі

2 хв читати
США вводять візові санкції щодо 76 саудівців у зв'язку з доповіддю про вбивство Хашкаджі

Глава держдепу США Ентоні Блінкен заявив у п'ятницю про введення візових обмежень щодо 76 підданих Саудівської Аравії, які, на думку Вашингтона, причетні до вбивства саудівського журналіста Джамаля Хашкаджі.

"Для початку Держдеп США ввів візові обмеження щодо 76 жителів Саудівської Аравії, які, як передбачається, були причетні до погроз на адресу дисидентів за кордоном, а також до вбивства Хашкаджі, і не тільки", - заявив Блінкен.

За його словами, США зазначають "на зростанні засудження цього злочину з боку світової спільноти і на критику влади, які загрожують журналістам і передбачуваним дисидентам і здійснюють напади на них за межами кордонів за бажання цих людей скористатися їх основними свободами".

"Президент Байден дав ясно зрозуміти, що співпраця (з Саудівською Аравією) має відображати американські цінності. В зв'язку з цим ми чітко заявили про необхідність покласти край екстериторіальним погрозам і нападам Саудівської Аравії на активістів, дисидентів і журналістів. США не терпітимуть цього", - резюмував глава держдепу.

Розвідслужба США у п'ятницю опублікувала доповідь, згідно з якою операцію, в рамках якої був убитий саудівський журналіст Джамаль Хашкаджі, схвалив особисто наслідний принц Саудівської Аравії Мухаммед ібн Салман.

У документі зазначається, що "з 2017 року у наслідного принца був абсолютний контроль над органами безпеки і розвідки королівства, в зв'язку з чим вкрай малоймовірно, що офіційні особи Саудівської Аравії провели операцію подібного характеру без згоди наслідного принца".

Хашкаджі, який працював для американського видання The Washington Post, був убитий у будівлі консульства Саудівської Аравії у Стамбулі 2 жовтня 2018 року. Тіло журналіста так і не було знайдено.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА