07:45 27.02.2021

Справа Стерненка політизована ним самим, для зниження напруження в суспільстві слід говорити і про іншого фігуранта

2 хв читати
Справа Стерненка політизована ним самим, для зниження напруження в суспільстві слід говорити і про іншого фігуранта

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова вважає, що засуджений за викрадення людини і розбій одеський активіст Сергій Стерненко сам політизує свою справу, а для зниження емоційного напруження слід говорити і про іншого засудженого за цим же злочином.

У п'ятницю ввечері в ефірі програми "Свобода слова" Савіка Шустера, коментуючи політичну мотивацію "справи Стерненка", Венедіктова сказала: "Так, справу політизовано, але самим підсудним ... Коли я тільки прийшла на пост генпрокурора, одразу почалася історія протистояння, абсолютно штучного. Коли в одному з перших своїх інтерв'ю я сказала про те, якою я бачу перспективу (в справі Стерненка) ... я оперувала фактами, які мені надав заступник, який її курирує...Тоді вже ставилася планка на політичне замовлення, але не з боку влади", - сказала Венедіктова.

Вона уточнила, що тоді йшлося про інший епізод. "Щодо цього епізоду (за яким Стерненку винесено вирок - ІФ), то він 2015 року ... У вироку є два фігуранти. І якщо ми хочемо знизити емоційне напруження і політизацію, тоді давайте залишимо одного фігуранта з прізвищем на С. і візьмемо іншого фігуранта, з прізвищем на Д., оскільки вони обидва йдуть за однаковими статтями, в одному вироку, одним суддею, один вирок їм винесено", - зазначила Венедіктова.

На переконання генпрокурора, питання стосується справедливості. "Думаю, всіх людей турбує справедливість .... Щоб прибрати емоційне напруження, давайте розбирати справу за прізвищем іншого фігуранта ... Оскільки ми не можемо сказати ... одному "ти вільний", а іншому "йди до в'язниці". Люди, це ж вибіркове правосуддя, і це несправедливо", - підсумувала генпрокурор.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА