12:28 27.02.2021

Українська сторона має намір обговорити на ТКГ 3 березня посилення обстрілів на Донбасі та блокування міжнародної гумдопомоги

1 хв читати
Українська сторона має намір обговорити на ТКГ 3 березня посилення обстрілів на Донбасі та блокування міжнародної гумдопомоги

Українська сторона має намір обговорити на засіданні Тристоронньої контактної групи (ТКГ) 3 березня ситуацію, що склалася останнім часом на Донбасі, коли російські найманці посилюють обстріли і блокують доставку гуманітарної допомоги від міжнародних організацій на непідконтрольну територію.

"Українська сторона зазначає: обстріл населених пунктів; блокування гуманітарних конвоїв; обстріли об'єктів інфраструктури для створення гуманітарної катастрофи; посилення обстрілів позицій ЗСУ, до яких вдаються окупаційні сили останнім часом, свідчать про спроби їхнього керівництва штучно ускладнити обстановку на лінії фронту та використовувати це ускладнення для політичних спекуляцій", – повідомила українська делегація в ТКГ у телеграм-каналі в суботу.

"Українська сторона направила відповідні ноти в СММ ОБСЄ і має намір поставити це питання на обговорення під час наступного засідання ТКГ, яке очікується 3 березня. Чекаємо також відповідної реакції держав-партнерів та керівництва міжнародних організацій", – зазначено в повідомленні.

Крім того, українська сторона в ТКГ поінформувала, що 11 вантажівок з гуманітарним вантажем ООН, які російські найманці не пропустили на непідконтрольну Україні територію, були відправлені в м.Сєвєродонецьк.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА