19:00 27.02.2021

Поблизу Луганського на протипіхотній міні підірвався український військовослужбовець, його оперативно госпіталізували

2 хв читати
Поблизу Луганського на протипіхотній міні підірвався український військовослужбовець, його оперативно госпіталізували

У суботу біля Луганського в результаті підриву на протипіхотній осколковій міні отримав осколкові поранення військовослужбовець, його госпіталізовано. З початку доби російські найманці на Донбасі здійснили п'ять обстрілів, повідомили в прес-центрі штабу ООС.

"Неподалік населеного пункту Луганське, внаслідок підриву на протипіхотній осколковій міні натяжної дії (ПОМ-2) отримав осколкові поранення військовослужбовець зі складу Об'єднаних сил. Воїну оперативно надано медичну допомогу та доправлено до лікувального закладу. На місці події працює керівний склад військової частини та робоча група військової служби правопорядку. Обставини з’ясовуються", - йдеться в вечірньому зведенні на сторінці штабу в Facebook у суботу ввечері.

Також наголошується, що противник з початку доби "продовжує провокувати Збройні сили України на відкриття вогню у відповідь з подальшим обвинуваченням у порушенні режиму припинення вогню". Станом на 17.00, 27 лютого, зафіксовано п'ять обстрілів позицій підрозділів ООС з різних видів зброї.

Зокрема, біля населених пунктів Зайцеве, Південне і Водяне поблизу Донецька, противник здійснив прицільні обстріли в напрямку українських позицій зі стрілецької зброї.

Поблизу Пищевика противник відкривав вогонь з ручного протитанкового гранатомета, а у передмісті Мар'їнки - зі снайперської зброї.

"Для збройних формувань Російської Федерації вже стало звичною практикою відкривати вогонь одночасно запитуючи тишу, посилаючись на здійснення обстрілу з боку наших захисників. Суттєве збільшення прицільних обстрілів, ймовірно, може означати здійснення ротації в російсько-окупаційних військах на тимчасово окупованих територіях України", - зазначили українські військові.

Крім того, мають місце випадки блокування КПВВ з боку ОРДЛО. Зокрема, патруль СММ ОБСЄ, обстежуючи район поблизу КПВВ "Щастя" і "Золоте" зазначив, що відповідні блокпости російських найманців на Донбасі були закритими для проходу громадян.

Піротехнічні розрахунки ДСНС України продовжують розміновувати ділянки місцевості населених пунктів і сільськогосподарських угідь у районі проведення Операції об'єднаних сил. Протягом суботи сапери розмінували понад 2 га території та передали на знищення 76 вибухонебезпечних предметів.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

За 2023 рік в Україні зафіксовано 85 випадків сексуального насильства, пов'язаних із війною - звіт ООН

Війська РФ за минулий день понад 50 разів обстріляли Сумську область, поранено чотирьох жителів

Унаслідок нічного удару по Харкову поранено двох людей, окупанти завдали ударів і по центру Золочева

Окупанти вдарили по житловому комплексу в Харкові, поки що без постраждалих

НАТО не планує розміщувати американську ядерну зброю в інших країнах - Столтенберг

США можуть передати Україні ATACMS дальнього радіусу дії в новому пакеті допомоги - ЗМІ

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА