21:05 27.02.2021

Вірменська армія залишається поза політикою, опікується гарантуванням безпеки країни

2 хв читати
Вірменська армія залишається поза політикою, опікується гарантуванням безпеки країни

Збройні сили Вірменії продовжують повноцінно виконувати свої функції щодо гарантування безпеки республіки, заявляє Міноборони Вірменії.

"ЗС Вірменії повноцінно і з відповідальністю виконують свої функції щодо гарантування безпеки країни, незалежно від політичних процесів", - йдеться в заяві Міноборони, поширеній у суботу.

У відомстві закликають утриматися від заяв від імені Міноборони, що не втягувати армію в політичні процеси.

"Міністерство оборони, Збройні сили перебувають поза політикою і послідовно будуть продовжувати кроки з реформування і модернізації сфери оборони", - зазначили в Міноборони.

Раніше один із опозиційних лідерів Гегам Манукян заявив, що всі підрозділи Збройних сил Вірменії приєдналися до заяви керівництва Головного штабу ЗС республіки з вимогою відставки прем'єра Нікола Пашиняна і уряду.

У суботу президент Вірменії Армен Саркісян не підписав указ про звільнення з посади начальника Головного штабу ЗС Оніка Гаспаряна, відставки якого домагався прем'єр-міністр республіки Нікол Пашинян.

25 лютого, Збройні сили Вірменії зажадали відставки прем'єр-міністра Нікола Пашиняна і уряду республіки. Пашинян у відповідь заявив про спробу військового перевороту в країні і подав президенту клопотання про звільнення Гаспаряна.

Згідно із законодавством, прем'єр може звернутися з тим же клопотанням вдруге.

Пашинян вже скористався цим правом. Він знову направив президенту республіки Армену Саркісяну клопотання про звільнення начальника Головного штабу ЗС Оніка Гаспаряна. "Очікую, що указ буде підписано в установленому порядку", - написав Пашинян на своїй сторінці в Facebook ввечері у суботу.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Дніпровському районі внаслідок обстрілу РФ загинув чоловік - ОВА

Зеленський: Путін боїться нас дуже сильно, тому що не впевнений у собі. Упевнені та сміливі люди не погрожують цивілізації ядерною зброєю

Авіація партнерів могла б збивати російські ракети, які летять по Україні та сусідах - Зеленський

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА