07:21 28.02.2021

Байден попросив Канаду модернізувати NORAD для протистояння Росії і Китаю

1 хв читати
Байден попросив Канаду модернізувати NORAD для протистояння Росії і Китаю

Президент США Джо Байден попросив прем'єра Канади Джастіна Трюдо збільшити витрати на оборону і, зокрема, допомогти модернізувати Командування повітряно-космічної оборони Північної Америки (NORAD), пише The Wall Street Journal.

Видання повідомляє з посиланням на неназвану офіційну особу, що обговорення цього питання між лідерами обох країн відбулося раніше цього тижня.

"США і Канада планують модернізувати мережу військових супутників і радарів в Арктиці, щоб протистояти військовій присутності там Росії і Китаю, яка зростає", - пише газета.

У статті наголошується, що в епоху холодної війни NORAD, створене США і Канадою, могло впоратися зі своїми завданнями. Радари були розміщені, переважно, на Алясці і на півночі Канади. Вони повинні були попередити командування в разі нападу з північного напрямку.

"Втім, система, що колись вважалася унікальною, вже застаріла", - наголошує видання. Воно пояснює, що наявні у NORAD радари не розраховані на роботу з новітніми російськими та китайськими ракетами.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА