14:36 28.02.2021

Угода про партнерство між ЄС і Вірменією набуде чинності 1 березня

2 хв читати
Угода про партнерство між ЄС і Вірменією набуде чинності 1 березня

Європейська зовнішньополітична служба (ЄЗС) повідомила, що 1 березня набуде чинності Угода про всеосяжне і розширене партнерство між Європейським Союзом і Вірменією (CEPA).

"Тепер угоду ратифікувала Республіка Вірменія, всі країнами-членами ЄС і Європейський парламент. Це важлива віха у відносинах між ЄС і Вірменією", - йдеться в комюніке ЄЗС, опублікованому в неділю в Брюсселі.

"Набуття чинності нашої Угоди про всеосяжне і розширене партнерство відбувається в той момент, коли Вірменія зіткнулася з серйозними проблемами. Це потужний сигнал про те, що ЄС і Вірменія прихильні демократичним принципам і верховенству права, а також більш широкій програмі реформ. У політичній, економічній, торговельній та інших сферах наша угода спрямована на те, щоб внести позитивні зміни в життя людей, подолати виклики програми реформ у Вірменії", - заявив глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель.

Як зазначають у Брюсселі, ця угода "забезпечує основу для спільної роботи ЄС і Вірменії в широкому спектрі сфер: зміцнення демократії, верховенство права і права людини; створення більшої кількості робочих місць і можливостей для бізнесу, вдосконалення законодавства, громадська безпека, більш чисте навколишнє середовище, а також краща освіта і можливості для наукових досліджень".

Угода також покликана сприяти поглибленню і зміцненню відносин ЄС з країнами "Східного партнерства".

У ЄЗС нагадують, що угоду було укладено в листопаді 2017 року, і з 1 червня 2018 року її значна частина тимчасово застосовувалася. "Відтоді широта і глибина двостороннього співробітництва між Вірменією та Європейським Союзом неухильно розвивалися", - йдеться в повідомленні Європейського дипломатичного відомства.

З моменту набуття угодою чинності, 1 березня, співпраця зміцнюватиметься в тих сферах, які поки що не підпадали під його тимчасове застосування, пояснюють у Брюсселі. Європейський Союз, наголошується в документі, готовий і розраховує на "ще тіснішу співпрацю з Вірменією для повного і ефективного виконання Угоди в наших спільних інтересах і на благо наших суспільств і громадян".

Угода ЄС-Вірменія набуде чинності на тлі гострої політичної кризи в країні. Одразу три мітинги і ходи як противників, так і прихильників нинішньої влади пройдуть в Єревані в понеділок, 1 березня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА