19:05 28.02.2021

Громадяни Молдови повинні мати можливість вибору вакцини від COVID-19

1 хв читати
Громадяни Молдови повинні мати можливість вибору вакцини від COVID-19

Президент Молдови Майя Санду в неділю на спільній прес-конференції з головою Європейської ради Шарлем Мішелем висловилася за доступ і можливість вибору вакцини від COVID-19 для громадян республіки.

"У п'ятницю АМDM (Національне агентство ліків і медичних виробів - ІФ) зареєструвало російську вакцину. Це компетенція агентства. Зараз найважливіше - забезпечити доступ до вакцини, а також, щоб громадяни мали право вибору вакцини", - заявила Санду на питання журналіста щодо її слів про можливість реєстрації в Молдові тільки вакцин, раніше зареєстрованих Всесвітньою Організацією Охорони Здоров'я.

Вона додала: "Коли я говорила про вакцину, я спиралася на рішення Національного агентства громадського здоров'я та Національного агентства ліків і медичних виробів, які виступали з відповідними роз'ясненнями".

Також Санду повідомила, що "зараз для мене найважливіше здоров'я наших громадян".

"Це головний пріоритет. Ми вдячні Європейському союзу і країнам, які підтримують нас у боротьбі з пандемією COVID-19. Румунія і Чехія надали істотну допомогу в забезпеченні необхідним для медиків захисним спорядженням. Вчора ми отримали з Румунії перші 21 600 доз вакцини. Наступного тижня очікуємо 14 400 доз вакцини через платформу COVAX. Є сигнали про те, що Естонія хоче надати допомогу в забезпеченні вакциною", - зазначила вона.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА