09:33 01.03.2021

Запуск ракети SpaceX із новою групою з 60 інтернет-супутників скасовано перед стартом

1 хв читати
Запуск ракети SpaceX із новою групою з 60 інтернет-супутників скасовано перед стартом

Запуск важкої ракети-носія Falcon 9 із черговою партією з 60 міні-супутників для поповнення орбітального угруповання глобальної мережі інтернет-покриття системи Starlink скасовано за 1 хвилину 24 секунди до старту, повідомила компанія-розробник SpaceX.

Про причини не повідомляється. Наступна спроба запуску відбудеться у вівторок, повідомили в компанії.

Запуск ракети з космодрому на мисі Канаверал у штаті Флорида був запланований на 20:37 за часом Східного узбережжя США, повідомляється у Twitter SpaceX.

Він має стати вже 20-м виведенням на орбіту групи інтернет-супутників з травня 2019 року в рамках проекту Starlink. Орбітальне угруповання SpaceX уже складається з 1143 космічних апаратів. Попередня партія з 60 супутників Starlink була запущена 16 лютого.

Нині компанія є найбільшим супутниковим оператором у світі.

У перспективі компанія SpaceX планує розгорнути орбітальне угруповання з 12 тис. космічних апаратів цього типу (а в майбутньому - з 30 тис.) для створення повномасштабної мережі, яка дасть змогу забезпечити жителів Землі широкосмуговим доступом до інтернету в будь-якому куточку планети. SpaceX раніше повідомляла, що вже в 2020 році супутники забезпечать інтернет-покриттям усю територію Північної Америки, а до 2021 року буде охоплено майже всю планету. Загальна сума інвестицій в реалізацію проекту оцінюється в $10 млрд.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА