09:38 01.03.2021

Кулеба відкликав двох співробітників посольства України в Польщі, підозрюваних у корупції

2 хв читати
Кулеба відкликав двох співробітників посольства України в Польщі, підозрюваних у корупції

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба відкликав із-за кордону двох співробітників посольства України в Польщі, затриманих на кордоні під час спроби вивезення з України контрабанди.

"Учора двох співробітників посольства України в Польщі спіймали на гарячому - їх затримали на кордоні під час спроби вивезти в службовому авто з України в Польщу велику кількість валюти, золота та контрабандних цигарок. Випадок для МЗС кричущий", - написав Кулеба в соцмережі Facebook у понеділок.

Міністр прийняв рішення відкликати обох співробітників із довгострокового закордонного відрядження.

"Їхня робота в посольстві завершилася. У найближчі пару годин усі формальності з цього питання будуть завершені. Проти обох співробітників починаємо дисциплінарне розслідування щодо виявлених фактів. Розслідування буде ретельне і швидке. Звісно, презумпцію невинуватості ніхто не відміняв. Але за результатами розслідування я буду готовий ухвалювати будь-які рішення", - наголосив Кулеба.

Він також зазначив, що Міністерство закордонних справ України повністю співпрацюватиме з правоохоронними органами й очікує від них швидкого та неупередженого розслідування і встановлення всіх обставин справи.

"Корупція є всюди, де є люди. Різниця лише в тому, толерують її чи ні. У МЗС - ні. Я ніколи не покриватиму негідників, які думають, що можуть використати дипломатичний статус не для служіння державі та людям, а для особистого незаконного збагачення. Кожен із системи дипслужби, незалежно від рангів і посад, хто буде кидати тінь на українську дипломатію, відчуватиме на собі всю недипломатичність моєї реакції", - зробив висновок міністр.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА