10:05 01.03.2021

З 1 березня громадяни ще шести країн, зокрема України, зможуть прилетіти до Грузії без проходження карантину

2 хв читати
З 1 березня громадяни ще шести країн, зокрема України, зможуть прилетіти до Грузії без проходження карантину

Шість країн, громадяни яких традиційно становлять більшість тих, хто відвідує Грузію, з 1 березня поповнять перелік тих, хто має право прилітати до країни без проходження карантину.

Згідно з рішенням міжвідомчої координаційної ради при прем'єр-міністрові Грузії щодо боротьби з пандемією COVID-19, це громадяни України, Вірменії, Азербайджану, Казахстану, Росії та Білорусі. Вони можуть прилетіти прямими авіарейсами або транзитом через треті країни в разі пред'явлення негативного ПЛР-тесту, проведеного за 72 години до поїздки в Грузію.

Досі таке право було надано громадянам і резидентам держав-членів Європейського Союзу, а також Швейцарії, Норвегії, Ізраїлю, США, Великої Британії, Саудівської Аравії, ОАЕ, Катару, Бахрейну, Туреччини.

На вільний в'їзд до Грузії можуть розраховувати всі іноземці, які пройшли повний курс COVID- вакцинації та можуть пред'явити відповідний документ на кордоні, після чого їм не доведеться проходити обов'язковий 12-денний карантин.

Через пандемію коронавірусу регулярне авіасполучення між Грузією та іншими країнами було повністю призупинено з 21 березня 2020 року. Обмеження не стосувалися вантажних, а також чартерних, репатріаційних, гуманітарних і технічних рейсів.

Як повідомлялося, у зв'язку з поліпшенням епідеміологічної ситуації влада країни з 1 лютого 2021 року повністю скасувала обмеження на регулярне міжнародне авіасполучення.

Залишаються закритими для іноземних туристів сухопутні та морські кордони Грузії.

За останніми даними, в Грузії зафіксовано 270 тис. 758 заражених COVID-19, зокрема за минулу добу - 248 людей. Кількість жертв коронавірусної інфекції становить 3 тис. 510, з них за останній день померли 11 людей. Одужали 265 тис. 114 хворих, за останні 24 години - 525 осіб.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА