13:26 01.03.2021

Гуманітарну допомогу направлено в ОРДЛО - українська делегація в ТКГ

1 хв читати
Гуманітарну допомогу направлено в ОРДЛО - українська делегація в ТКГ

Гуманітарний конвой із гігієнічними наборами для українців до шкіл і закладів охорони здоров'я на окупованих територіях Донбасу розпочав перетин КПВВ "Щастя", повідомляє Українська делегація для участі в Тристоронній контактній групі (ТКГ).

"Завдяки відповідним діям Української делегації щойно розпочався перетин КПВВ "Щастя" конвоєм із гуманітарною допомогою, призначеною громадянам України, котрі перебувають на тимчасово окупованих територіях", - повідомляється на сторінці Української делегації в ТКГ у Facebook.

За сприяння в організації доставки гуманітарного вантажу українська делегація в ТКГ дякує представникам міжнародних організацій ООН і ОБСЄ.

Раніше Українська делегація в ТКГ повідомила, що 24 лютого від управління координації гуманітарних питань ООН (УКГП ООН) в СЦКК надійшов запит на дозвіл перетину КПВВ "Щастя" конвою з гуманітарною допомогою, призначеною громадянам України, які перебувають на тимчасово окупованих територіях.

Після опрацювання цього питання 25 лютого СЦКК направило представникам УКГП ООН письмові гарантії безпеки й узгодження перетину КПВВ "Щастя".

О 9:40 26 лютого транспортні засоби з гуманітарним вантажем із представниками Управління верховного комісара ООН у справах біженців UNHCR (УВКБ ООН) (загалом 11 вантажних автомобілів) прибули на КПВВ "Щастя".

О 13:50 російська сторона надала інформацію, згідно з якою вона відмовила в отриманні гуманітарного вантажу.

Представники ООН ухвалили рішення про направлення транспортних засобів у Сєверодонецьк.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА