15:48 01.03.2021

НАЗК призупинило держфінансування партії "Слуга народу" через виявлені порушення

2 хв читати
НАЗК призупинило держфінансування партії "Слуга народу" через виявлені порушення

Державне фінансування партії "Слуга народу" призупинено наказом голови Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) Олександра Новікова, повідомляється на сайті НАЗК у понеділок.

"НАЗК виявило ознаки кримінальних злочинів у звітах таких трьох політичних партій: "Конгрес українських націоналістів"; Блок Вілкула "Українська перспектива"; "Слуга народу" (у звітах за два звітні періоди). Відповідні матеріали НАЗК направляє до Національної поліції. У зв'язку з виявленими порушеннями... призупинено державне фінансування партії "Слуга народу", - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, у березні 2020 року партія "Слуга народу" ухвалила рішення відмовитися від державного фінансування до кінця 2020 року на користь Стабілізаційного фонду, який створив Кабінет Міністрів України. Відповідне рішення підтримала вища рада партії.

"Слуга народу" також закликала всі парламентські партії, які за законом мають фінансування з бюджету, вчинити так само. "Загальна сума, яку має бути спрямовано за законом на діяльність партій до кінця року, становить 212,6 млн грн. Це суттєві кошти, які можуть бути витрачені на забезпечення медиків засобами індивідуального захисту або на доплату їм за роботу в умовах пандемії", - йшлося в заяві партії.

У квітні того самого року партія "Слуга народу" запропонувала внести зміни до закону про державний бюджет на 2020 рік, який дасть змогу відмовлятися партіям від державного фінансування на користь боротьби з поширенням коронавірусної інфекції поквартально, а не раз і назавжди.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

Затримки в допомозі США Україні збільшують загрозу оперативного успіху РФ - ISW

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА