22:00 01.03.2021

Кабмін розробляє систему органів виконавчої влади для прозорого і комфортного діалогу і взаємодії з громадянами

2 хв читати
Кабмін розробляє систему органів виконавчої влади для прозорого і комфортного діалогу і взаємодії з громадянами

Уряд розробляє систему органів виконавчої влади для прозорого і комфортного діалогу і взаємодії з громадянами, повідомив міністр Кабінету міністрів України Олег Немчінов.

"Цифровізація, прозорість, залучення молоді до державного управління, просвітницька робота - все це є невід'ємною частиною поставлених цілей", - цитує слова Немчінова прес-служба президента України Володимира Зеленського під час наради під головуванням глави держави в понеділок.

На цій нараді також були присутні керівник Офісу Президента Андрій Єрмак, Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, міністр Кабінету Міністрів Олег Немчінов, міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов, заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко, перший заступник голови фракції "Слуга Народу" у Верховній Раді Олександр Корнієнко, голова парламентського Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Андрій Клочко, радник Прем'єр-міністра України Кирило Криволап.

Також наголошується, що для цього має бути підвищена швидкість та покращена якість надання адміністративних послуг, надана об’єктивна оцінка соціально-демографічному стану в країні, що дасть змогу ефективно фінансувати соціальну, освітню, медичну та культурну сфери.

"Громадянин має довіряти державі – тільки тоді Україна буде успішною. А для цього ми маємо побудувати професійну й доброчесну державну службу, яка працює в інтересах громадян. Ми маємо забезпечити повну відкритість влади та ефективно використовувати ресурси", - наголосив Зеленський.

Президент зазначив, що для реформування державного управління необхідно поглибити децентралізацію влади.

"Влада повинна бачити проблеми на місцях, а не з вікон своїх київських кабінетів. Поглиблення децентралізації підніме благоустрій в регіонах і дасть шанс працевлаштування на місцях", - сказав він.

Крім того, йшлося про якісні публічні послуги і ефективне управління регіонами, ефективне місцеве самоврядування, цифровізацію регіонів, житлове кредитування, якісне водопостачання і поводження з побутовими відходами.

Зі свого боку, міністр розвитку громад і територій Олексій Чернишов анонсував будівництво зручної і доступної інфраструктури.

"Обсяг залученого приватного капіталу та кількість створених робочих місць будуть головними показниками розвитку регіонів, адже з цього розвиватиметься й соціальна сфера, від цього залежатиме обсяг податкових надходжень. За кілька років ми розбудуємо зручну та доступну інфраструктуру: сто відсотків шкіл будуть відповідати найкращим умовам комфортного простору, кожна громада до 20 тисяч мешканців матиме якісний стадіон, екстрена допомога приїжджатиме не більш ніж за 20 хвилин", - конкретизував Чернишов.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

ЗС України відбили 82 атаки окупантів за добу на семи напрямках

"УЗ" стала об'єктом масових атак росіян: у Донецькій області загинуло троє залізничників

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА