07:36 02.03.2021

Правоохоронці викрили в Києві шахраїв, які підроблювали довідки про відсутність коронавірусу

1 хв читати
Правоохоронці викрили в Києві шахраїв, які підроблювали довідки про відсутність коронавірусу

Правоохоронці викрили в Києві двох шахраїв, які підроблювали довідки про відсутність коронавірусу у пацієнтів, повідомив відділ комунікації Національної поліції Києва.

"Поліцейські встановили, що порушники за допомогою месенджерів і на особистих сторінках у соціальних мережах рекламували послуги з надання довідок про відсутність у людини коронавірусної хвороби. До того ж, замовники не проходили будь-яких лабораторних досліджень, а документ отримували поштою після оплати 550 гривень на "підставну" банківську картку", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що до поліції звернулося керівництво одного зі столичних медичних центрів з повідомленням про те, що невідомі, використовуючи ім'я їхньої фірми, надають підроблені медичні довідки. Слідчі за даним фактом відкрили кримінальне провадження.

Слідчі встановили, що нелегальний бізнес організувала 55-річна громадянка іншої держави і її співмешканець - 48-річний киянин. За місцем проживання фігурантів правоохоронці провели санкціонований обшук, під час якого вилучили підроблені бланки і печатки з реквізитами відомої столичної фірми, мобільні телефони, на які порушники отримували замовлення, а також комп'ютерну техніку.

Відомості про події внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 3 ст. 358 (підробка документів, печаток, штампів та бланків, їх збут або використання) Кримінального кодексу України. В рамках досудового розслідування призначені експертизи, а також вирішується питання щодо оголошення фігурантам підозри. Санкція статті передбачає до п'яти років позбавлення волі.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

Не лише Нідерланди готові просто зараз купити батарею Patriot для України - Кулеба

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА