08:45 02.03.2021

Анджеліна Джолі продала на аукціоні пейзаж Черчилля за рекордну ціну

2 хв читати
Анджеліна Джолі продала на аукціоні пейзаж Черчилля за рекордну ціну

Єдина картина, яку британський лідер Вінстон Черчилль написав під час Другої світової війни, була продана 1 березня на аукціоні Christie's в Лондоні за рекордні для цього художника $11,5 млн (8,282 млн фунтів), повідомляє CNN. До торгів робота належала родині актриси Анджеліни Джолі.

Це пейзаж 1943 року "Мінарет мечеті Кутубія", на якому зображений захід у Марракеші, один із улюблених сюжетів Черчилля. Естімейт полотна склав $2- $3,4 млн (£1,5-2,5 млн). Попередній рекорд для картини пензля Черчилля на торгах було встановлено в 2014 році в будинку Sotheby's - $2,7 млн (1,7 млн фунтів).

Черчилль уперше побував в Марокко в 1935 році і закохався в характерне для цих широт світло, пояснив CNN керівник відділу британського мистецтва в Christie's Нік Орчард. За словами експерта, Черчилль розумів, що написані там краєвиди будуть серед його кращих робіт.

"Мінарет мечеті Аль-Кутубія" Черчилль написав після зустрічі з союзниками з антигітлерівської коаліції в січні 1943 року в Касабланці. Тоді він умовив президента США Франкліна Рузвельта зустрітися в Марракеші і помилуватися разом із ним на захід. Пейзаж Черчилль написав наступного дня після від'їзду президента.

Після Касабланкської конференції Черчилль, Рузвельт і генерал Де Голль заявили, що вимагають беззастережної капітуляції Німеччини, Італії та Японії.

Згодом Черчилль подарував картину Рузвельту. У 60-х роках син Рузвельта продав пейзаж якомусь кінематографістові, як розповідав CNN арт-дилер Білл Рау. У якийсь час картина перейшла у власність родини в Новому Орлеані, де понад 50 років зберігалася в шафі, поки хтось із співвласників не вийшов на галерею Рау.

У 2011 році картину у Рау викупив актор Бред Піт і подарував Анджеліні Джолі, повідомляє CNN з посиланням на джерело, близьке до торгів. Піт і Джолі розлучилися в 2016 році після двох років шлюбу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кількість загиблих на Донеччині через обстріли протягом дня збільшилася до чотирьох

ТЦК за кордоном не працюватимуть - Міноборони України

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

Аграрні асоціації попросили ВАКС узяти міністра агрополітики на поруки

Окупанти обстріляли село на Харківщині, поранені двоє пенсіонерок

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

Українська ППО збила російську ракету в Криворізькому районі

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

Умєров і помічник генсека НАТО обговорили ситуацію на полі бою і кроки на шляху до членства України в Альянсі

Двоє людей загинули, одна людина дістала поранень унаслідок вибуху в пункті прийому металобрухту на Львівщині

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА