08:51 02.03.2021

Президенти США і Мексики домовилися про співпрацю щодо мігрантів і боротьби з COVID-19 - спільна декларація

1 хв читати
Президенти США і Мексики домовилися про співпрацю щодо мігрантів і боротьби з COVID-19 - спільна декларація

Президенти США Джо Байден і Мексики Андрес Мануель Лопес Обрадор під час віртуальної зустрічі домовилися співпрацювати в галузі міграції і просування спільних зусиль щодо сприяння взаємному і регіонального розвитку, йдеться в спільній декларації сторін за підсумками переговорів.

У ній наголошується, що обидва лідери "визнали значний внесок мігрантів" у економічний розвиток, культурне розмаїття та "заявили про свою прихильність імміграційній політиці, яка визнає гідність мігрантів", а також "безпечну і регулярну міграцію".

"Вони домовилися спільно співпрацювати щодо усунення корінних причин регіональної міграції, вдосконалення управління міграцією та розробки правових шляхів міграції", - йдеться в документі, поширеному Білим домом.

У ньому наголошується, що президенти доручили відповідним відомствам двох країн взаємодіяти в сфері боротьби з корупцією, транснаціональної контрабанди.

Обидва президенти підтвердили важливість тісної співпраці в боротьбі з пандемією COVID-19, особливо в сферах, пов'язаних з економічним співробітництвом та співпрацею в галузі охорони здоров'я, йдеться в декларації.

Лідери двох країн підтвердили свою спільну відданість Угоди між Сполученими Штатами, Мексикою і Канадою (USMCA), випливає з декларації.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА