10:06 02.03.2021

На Тернопільщині на одержанні хабара через посередника викрили начальника районної ДПІ

2 хв читати
На Тернопільщині на одержанні хабара через посередника викрили начальника районної ДПІ

Співробітники правоохоронних органів викрили начальника однієї з районних державних податкових інспекцій (ДПІ) Головного управління Державної податкової служби в Тернопільській області та його посередника на вимаганні та одержанні хабара в розмірі 1 млн грн, повідомляє прес-служба Офісу генерального прокурора.

"За даними слідства, посадовець ДПІ вимагав у місцевого підприємця 1 млн грн неправомірної вигоди. За цю суму він обіцяв зменшити розміри штрафних санкцій за порушення податкового законодавства та не скеровувати результати перевірок в управління фіскальної служби для реєстрації кримінального провадження", - йдеться в повідомленні, оприлюдненому у вівторок.

За інформацією Державного бюро розслідувань, питання отримання неправомірної вигоди було узгоджене з керівництвом податківця.

"Посадовця податкової підозрюють в одержанні службовою особою неправомірної вигоди в особливо великих розмірах для себе за не вчинення нею в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, дій з використанням службового становища, поєднаному з вимаганням неправомірної вигоди (ч. 4 ст. 368 КК України)", - повідомляє прес-служба ДБР у вівторок.

Зазначено, що посередника, якого підозрюваний залучив до процесу передачі хабара, затримали 26 лютого під час передачі грошей.

Йому, а також чиновнику податкової, який переховується, повідомлено про підозру, вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу.

Правоохоронці подали до суду клопотання з метою надання дозволу на затримання податківця та доставлення його в суд для розгляду питання про арешт.

Якщо його провину доведуть, обвинуваченому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на термін від восьми до дванадцяти років із позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю терміном до трьох років із конфіскацією майна.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА