12:10 02.03.2021

Мінкультури просить ФДМ передати йому Гостиний двір у Києві

1 хв читати
Мінкультури просить ФДМ передати йому Гостиний двір у Києві

Міністерство культури та інформаційної політики України звернулося до Фонду державного майна (ФДМ) щодо передачі Гостиного двору в Києві у сферу управління Мінкультури.

"Задля збереження об'єкта просимо прийняти виважене державницьке рішення міською владою і безпосередньо від очільника столиці Віталія Кличка та погодити таку передачу Гостиного двору від Фонду держмайна до сфери управління міністерства. Оскільки пам'ятка наразі має статус місцевої, саме КМДА, як орган охорони спадщини місцевого рівня, має ці повноваження", - написав міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко в Telegram-каналі.

Міністр зазначив, що, враховуючи будівельно-архітектурні можливості об'єкта в межах майбутнього відновлення пам'ятки, буде реалізовано простір для культурно-мистецьких українських проектів, зокрема для просування креативних індустрій.

"І головне тут те, що Гостиний двір не перетвориться на черговий ТРЦ", - наголосив Ткаченко.

За його словами, Мінкультури відновить об'єкт в усіх історичних елементах, без так званих надбудов і пристосувань, "коли на місці пам'яток з'являються хмарочоси".

"Позиція МКІП - змінити статус пам'ятки з місцевого значення на національний, але це можливо тільки за співпраці міста та держави. Ми до цього відкриті. Міністерство запропонувало місту реальний шанс врятувати Гостиний двір. Тож КМДА не треба зволікати і почати діяти в інтересах містян та гостей столиці", - вважає міністр.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА