13:25 02.03.2021

Очікується, що саміт НАТО відбудеться у першій половині цього року, проте точна дата залежить від ситуації з COVID-19 - представник НАТО

2 хв читати
Очікується, що саміт НАТО відбудеться у першій половині цього року, проте точна дата залежить від ситуації з COVID-19 - представник НАТО

Очікується, що саміт НАТО відбудеться у першій половині 2021 року, проте точна дата залежатиме від ситуації з пандемією COVID-19 у країнах-членах альянсу, повідомила офіційний представник НАТО Оана Лунгеску.

"Ми сподіваємося, що саміт НАТО відбудеться у першій половині цього року тут, у Брюсселі. Всі з нетерпінням чекають на цю подію. Коли конкретно, чи є дата - чи буде це у квітні, травні, червні або, якщо відверто, пізніше, я не думаю, що це знає хто-небудь з нас. Але команда у всіх столицях працює дуже важко, як ви це можете собі уявити, щоб визначити дату, яка буде зручна для всіх", - сказала вона під час віртуального обговорення майбутнього саміту, проведеного Атлантичним форумом.

Лунгеску наголосила, що визначення дати події "залежить не лише від політичної волі провести саміт НАТО, а й також від того, як ми впораємося з ситуацією із COVID-19 у наших країнах".

"Я гадаю, що буде дуже важко для будь-якого з наших національних лідерів провести час у Брюсселі, якщо вдома є ще труднощі з програмою вакцинації, з іншими штамами вірусу, які з'являються. Це знову демонструє непередбачуваність світу, в якому ми живемо і в якому ми маємо провести саміт. Національні лідери мають бути впевненими, що вони контролюють ситуацію з COVID-19 до того, як бути залученими у тривалі поїздки за кордон", - пояснила представник альянсу.

При цьому вона наголосила, що "є розуміння того, що в ці дні ще навіть важливіше провести його за особистої участі, вживши всіх необхідних заходів, щоб гарантувати, що всі національні лідери, їхні делегації та всі перебувають у безпеці".

"Всі хочуть провести відмінний саміт, але це також має бути і безпечний саміт", - додала Лунгеску.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Спровоковану ворожим артобстрілом пожежу в Куп'янську ліквідовано, незважаючи на загрозу повторних обстрілів

Суд визнав наявність російського громадянства в колишньої топпосадовиці Мін'юсту Прилуцької

Грузія продовжила термін перебування українців без візи до трьох років

У західних областях України в четвер удень 9-14°; на решті території 17-22°

У Києві очікують, що законопроєкт про допомогу Україні Байден підпише негайно – Єрмак

Рада збільшила чисельність Держприкордонслужби на 15 тисяч військовослужбовців

ДТЕК планує відновити електропостачання знеструмлених споживачів Святошинського району Києва протягом двох годин

Дрони СБУ уразили дві нафтобази в Смоленській області - джерело

ВАКС стягнув у дохід держави квартири, автівки та літаки окупаційного голови Запорізької області

Окупанти завдали удару по місцю зберігання несправної автотехніки в Одесі, жертв немає - Сили оборони півдня

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА