13:51 02.03.2021

Під санкціями США проти РФ у справі Навального можуть виявитися десять чиновників - Bloomberg

2 хв читати
Під санкціями США проти РФ у справі Навального можуть виявитися десять чиновників - Bloomberg

Санкції США проти Росії через "справу Навального" можуть торкнутися десятьох чиновників, які мають зв'язки з керівництвом РФ, повідомило у вівторок агентство Bloomberg із посиланням на неназваного представника американської влади.

За даними Bloomberg, про американські санкції планується оголосити вже у вівторок, причому вони будуть зіставні з підготовлюваними обмежувальними заходами ЄС.

Раніше у вівторок телеканал CNN, з посиланням на чиновників адміністрації США, повідомляв, що Вашингтон може впровадити санкції з огляду на ситуацію навколо російського опозиціонера Олексія Навального вже цього тижня. За даними інших джерел телеканалу, це може статися 2 березня.

За оцінками телеканалу, ці санкції стануть першими, накладеними на Росію адміністрацією президента Джо Байдена, вони "зададуть тон подальшій політиці щодо Москви".

Адміністрація Байдена у такий спосіб хоче послати Росії "сильний сигнал", що стосується дотримання прав людини. Вони також продемонструють важливість, того, що дії робляться спільно з союзниками.

Найближчими тижнями, за словами джерел, "планується вирішити ширший набір проблем, пов'язаних із викликами з боку Росії", зазначав CNN.

Один з обговорюваних варіантів - це орієнтований на Росію виконавчий указ, який призведе до санкцій проти РФ "за її численні напади на американську демократію й американський персонал, зокрема хакерські атаки на компанію SolarWinds і нагороди, призначені за вбивства американських солдатів в Афганістані, все - в одному пакеті", пояснило одне з джерел CNN.

Білий дім і держдепартамент США не відповіли на запит про коментарі, додав телеканал.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА