16:28 02.03.2021

Президент Європейської ради закликав РФ забезпечити повний доступ СММ ОБСЄ до непідконтрольних територій і повернутися до СЦКК

2 хв читати

Росія має забезпечити повний доступ Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ до всіх територій України, неконтрольованих урядом, і повернутися до Спільного центру контролю та координації (СЦКК), заявив президент Європейської ради Шарль Мішель під час візиту до України.

"Ми очікуємо, що Росія забезпечить повний доступ СММ ОБСЄ до всіх територій України, неконтрольованих урядом. Пандемія COVID-19 не має використовуватися як привід для подальшого відокремлення цих регіонів від України. Ми також закликаємо Росію повернутися до Спільного центру контролю та координації", - сказав Мішель на прес-конференції з президентом України Володимиром Зеленським у Луганській області у вівторок.

Президент Європейської ради наголосив, що повне виконання Мінських домовленостей є шляхом до миру і схвалив важливі кроки, які зробила Україна щодо цього під керівництвом президента України Володимира Зеленського.

"Повне припинення вогню, більше пунктів пропуску та подальше розмінування поліпшать життя людей з обох боків лінії розмежування, і ЄС готовий підтримувати ці зусилля. На жаль, Росія не відповіла взаємністю на позитивні кроки України для втілення Мінських домовленостей, і саме тому наші економічні санкції проти Росії залишаться в силі. Росія є частиною цього конфлікту, а не посередником", - заявив Мішель.

Він зазначив, що у 2021 році на європейському континенті триває війна, і це є "ганебною реальністю", люди продовжують гинути в цьому конфлікті і жити в надзвичайно складних обставинах.

"Я хотів приїхати сюди, щоб іще раз наголосити, наскільки неприйнятна ця ситуація, і щоб зустрітися з тими, хто виконує свою роботу в надзвичайно складних умовах. І я також хотів іще раз відзначити непохитну підтримку ЄС незалежності, суверенітету й територіальної цілісності України. Ми надаємо сильну підтримку всіма можливими способами зусиллям у "нормандському форматі" й Тристоронній контактній групі, щоб принести мир людям Донбасу", - зазначив Мішель.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

ЗС України за добу ліквідували 1040 окупантів

За добу окупанти 256 разів обстріляли Запорізьку область, є руйнування

У Середземному морі перебувають два ворожі ракетоносці із залпом до 12 ракет

Ворог обстріляв із артилерії Куцурубську громаду Миколаївської області

Генштаб ЗС України: На фронті було 104 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку відбито 27 атак противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА