17:03 02.03.2021

"Євробачення-2021" відбудеться в офлайн-форматі, рішення про присутність глядачів ще не ухвалено - організатори

2 хв читати
"Євробачення-2021" відбудеться в офлайн-форматі, рішення про присутність глядачів ще не ухвалено - організатори

Міжнародний пісенний конкурс "Євробачення" відбудеться цього року в офлайн-форматі, але склади делегацій, а також кількість журналістів скоротять, водночас рішення про присутність публіки на шоу поки що не ухвалено, повідомили організатори конкурсу.

"У лютому було оголошено, що "нормальний" формат конкурсу пісні "Євробачення" не може відбутися за нинішніх обставин. Проте організатори сподівалися, що конкурс може відбутися в рамках "сценарію B" - у форматі зменшеної, але амбітної версії конкурсу зі строгими заходами з охорони здоров'я і безпеки, соціальним дистанціюванням", - ідеться в повідомленні, оприлюдненому на офіційному сайті конкурсу у вівторок.

"Це рішення нещодавно підтвердили референс-група "Євробачення", керівний орган заходу, і виконавча рада Європейської мовної спілки", - наголошується в повідомленні.

У межах обраного "сценарію B" кількість осіб у кожній делегації буде скорочено порівняно з попередніми роками. Також буде скорочено кількість журналістів, які можуть бути присутніми на заході. На самому шоу зможуть бути присутніми до 500 журналістів, а ще 1 000 зможуть висвітлювати шоу в новому онлайн-прес-центрі.

Рішення про те, чи може публіка бути присутньою на шоу і які суспільні заходи можуть проводитися в рамках "Євробачення" в Роттердамі, буде ухвалено пізніше, уточнили організатори.

Всім учасникам конкурсу пісні "Євробачення" з-за кордону рекомендується пройти карантин за п'ять днів до вильоту до Нідерландів, також вони мають отримати негативний тест на COVID-19 не пізніше, ніж за 72 години до вильоту. Опинившись у Нідерландах, делегації мають залишатися у своїх готелях, за винятком випадків, коли вони їдуть на арену Роттердаму Ahoy Arena для репетицій, живих виступів та інших заходів, пов'язаних із програмою.

"Наша мета зрозуміла: запобігти переданню вірусу під час заходу. Якщо хтось отримує позитивний тест на COVID-19, набуває чинності наш протокол ізоляції, ми інформуємо відповідні органи, стежимо за ситуацією і вживаємо заходів за необхідності. Якщо в результаті учасник не може виступати наживо, буде використано резервний запис", - повідомила виконавчий продюсер шоу 2021 року Сітсе Баккер.

"Євробачення" цього року має відбутися 18-22 травня в Роттердамі. Нідерланди отримали право приводити конкурс після перемоги свого виконавця Дункана Лоуренса на "Євробаченні" в 2019 році.

"Євробачення" - щорічний конкурс пісні серед країн Європейської мовної спілки. Конкурс відбувається щорічно, починаючи з 1956 року, і є одним із найбільш популярних неспортивних заходів у світі з аудиторією до 600 мільйонів глядачів. З 2015 року в конкурсі бере участь Австралія.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

До Ради надійшла заява Сольського про відставку з посади міністра агрополітики - Стефанчук

Окупанти завдали удару по вокзалу Балаклії, постраждали 7 мирних жителів - ОВА

Зеленський про закриття неба над Україною західними партнерами: Питання не "чому", а "коли"

Кількість загиблих унаслідок ворожого удару по селищу Удачному на Донеччині зросла до 3, поранені 4 - ОВА

Волонтери ТЧХУ працюють у штабі з ліквідації наслідків ракетного удару РФ у Смілі

"Сталевий фронт" Ахметова побудував понад 80 км фортифікацій на Донеччині та Запоріжжі

Президент на Ставці заслухав доповіді щодо захисту інфраструктури та посилення виробництва зброї

Зеленський відповів республіканцям - противникам надання допомоги Україні: Гроші йдуть насамперед в оборонний сектор США

Окупанти обстрілюють Херсон - голова МВА

Завгосп медзакладу з Вовчанська виявився російським навідником, отримав реальний термін

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА