17:30 02.03.2021

Апеляційний адмінсуд вирішив дочекатися вердикту КС щодо "антиколомойського" закону у справі про законність націоналізації ПриватБанку

2 хв читати
Апеляційний адмінсуд вирішив дочекатися вердикту КС щодо "антиколомойського" закону у справі про законність націоналізації ПриватБанку

Шостий апеляційний адміністративний суд призупинив розгляд апеляції ПриватБанку на визнання націоналізації ПриватБанку судом першої інстанції за позовом екс-акціонера банку Ігоря Коломойського до вердикту Конституційного суду України за так званим банківським "антиколомойським" законом №590-IX.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", таке рішення апеляційний суд ухвалив у вівторок.

Як повідомлялося, Окружний адмінсуд Києва 18 квітня 2019 року визнав незаконною націоналізацію ПриватБанку, здійснену наприкінці 2016 року.

Верховна Рада 13 травня 2020 року ухвалила закон №590-IX "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України про вдосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності", необхідний для співпраці з Міжнародним валютним фондом (МВФ). Закон встановлює неможливість повернення неплатоспроможних банків колишнім власникам, дозволяє завершити процедури виведення таких фінустанов з ринку й визначає процедуру отримання компенсацій їхніми колишніми власниками. Крім того, він удосконалює процедуру ухвалення рішень Нацбанком, дає змогу виявляти проблемність банків на ранніх стадіях і розширює механізми можливої участі держави у виведенні банку з ринку.

Водночас уже 11 червня того самого року до Конституційного суду надійшло подання від 64 народних депутатів про відповідність закону та його окремих положень Конституції.

Уряд України 18 грудня 2016 року, пославшись на пропозицію Нацбанку й колишніх акціонерів ПриватБанку, ухвалив рішення про націоналізацію цієї найбільшої на українському ринку фінустанови та влив у її капітал понад 155 млрд грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА