20:03 02.03.2021

У Лозовій планують відновити подання води за графіком уранці 3 березня - перший віце-мер

2 хв читати
У Лозовій планують відновити подання води за графіком уранці 3 березня - перший віце-мер

Фахівці КП "Харківводоканал" обіцяють, що погодинне подання води за графіком у м. Лозовій Харківської області може бути відновлене вранці в середу, 3 березня, повідомив перший заступник міського голови Олександр Жидков.

"Обіцяють (у "Харківводоканалі" - ІФ) сьогодні до кінця дня подати ту кількість води, яка потрібна, щоб давати погодинно зранку... Ми сподіваємося, що завтра зранку почнемо подавати воду погодинно, тоді відпаде питання садочків і шкіл", - сказав Жидков на прес-конференції у вівторок.

Він зазначив, що якщо не вдасться відновити хоча б погодинне подання води, то школи доведеться перевести на дистанційне навчання, а в дитячих садках ввести зведені групи.

Жидков нагадав, що проблеми з поданням води в місті виникли через аварію на водогоні Краснопавлівка-Лозова. За словами першого заступника міського голови Лозової, обидві гілки водогону зношені майже повністю (одна - більше ніж на 75%, інша - більше ніж на 90%), тому вкрай необхідна реконструкція. Жидков повідомив, що на замовлення департаменту ЖКГ Харківської облдержадміністрації було розроблено відповідний проект.

"Підготовлено проект, але не пройдено експертизу... Ціна питання (реконструкції - ІФ), на жаль, дуже велика ... 754 млн грн. Це дуже велика сума, яка не під силу ні міському, ні обласному бюджету... Якщо цього не буде зроблено, ситуація з водопостачанням Лозової може бути ще гіршою. Нам потрібна допомога в цьому питанні", - зазначив Жидков.

Як повідомлялося раніше, через аварію на водогоні Краснопавлівка-Лозова місто залишилося без води. В Лозовій було організовано підвезення технічної води за окремим графіком.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА