20:08 02.03.2021

Аваков допускає провокації, дестабілізацію та загострення ситуації на Донбасі після впровадження санкцій

2 хв читати
Аваков допускає провокації, дестабілізацію та загострення ситуації на Донбасі після впровадження санкцій

Рішення Ради національної безпеки і оборони щодо впровадження санкцій спричинять загострення ситуації всередині України, на сході країни, але тотального наступу не буде, вважає міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

"Ми давним-давно відійшли від стратегічного гачка Росії щодо енергетики. Не думаю, що в нас щось буде тут (загострення ситуації після застосування санкцій - ІФ). Росія відповідатиме. Відповідатиме провокаціями, дестабілізацією всередині, організацією бунтів, проплачуватиме, й тепер їм буде важче проплачувати", - сказав міністр.

"Зійде сніг - розпочнуться провокації на фронті, на жаль, і треба бути до цього готовими. Ситуація "ми закрилися й нічого не будемо робити, чекатимемо, доки режим Путіна впаде" - такої ситуації не буде, нам потрібно буде за себе стояти", - додав він.

При цьому глава МВС сказав: "У тотальний наступ Росії я не вірю. Тому що втрати будуть нищівні і в них, і в нас".

Також, за словами Авакова, вирішення ситуації без прямого наступу є позицією на міжнародній арені.

"Світовий баланс сил складається на нашу користь, щоб ми не мали такої агресії", - сказав Аваков.

Як повідомлялося, Рада національної безпеки і оборони України (РНБО) 19 лютого впровадила санкції проти 19 юридичних і восьми фізичних осіб, зокрема народного депутата України від "Опозиційної платформи - За життя" Віктора Медведчука та його дружини, телеведучої Оксани Марченко, а також кількох громадян РФ.

Того самого дня РНБО доручила Кабінету Міністрів вжити необхідних заходів для повернення в державну власність частини магістрального нафтопродуктопроводу "Самара - Західний напрямок" (СЗН), що проходить через територію України. Деякі ЗМІ називали Медведучка одним із бенефіціарів СЗН, однак партія "Опозиційна платформа - За життя" заявила, що депутат і члени його сім'ї не мали й не мають стосунку до нафтопродуктопроводу.

Як повідомлялося, 2 лютого президент України Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО, яким фактично заблокував діяльність трьох телеканалів - 112, NewsОne і ZIK, які пов'язують з одним із лідерів партії "ОПЗЖ" Віктором Медведчуком.

Згідно з рішенням, персональні спеціальні економічні та інші обмежувальні заходи застосовуватимуться, зокрема, до нардепа від "ОПЗЖ" Тараса Козака та юридичних осіб "Аріадна ТВ", "Новий Формат ТВ", "ТВ Вибір", "Телерадіокомпанія "112-ТВ", "Лідер ТВ", "Партнер ТВ", "Новини 24 години", "Нові комунікації".

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА