20:47 02.03.2021

Степанов допускає затримку поставки китайської вакцини від COVID-19 компанії Sinovac

2 хв читати
Степанов допускає затримку поставки китайської вакцини від COVID-19 компанії Sinovac

Міністр охорони здоров'я України Максим Степанов допускає затримку поставки китайської вакцини від коронавірусної інфекції CoronaVac виробництва компанії Sinovac Life Sciences.

"Згідно з контрактом, ми очікуємо постачання перших 700 тис. доз протягом 30 календарних днів після реєстрації вакцини. Вакцину було зареєстровано 6 лютого в Китаї, тобто 6 березня вони мають поставити в Україну. Я дав доручення, щоб ситуацію з'ясували в контрагента, але мені щось підказує, що може бути перенесення термінів", - сказав він в ефірі програми "Хард з Влащенко" на телеканалі "Україна 24" у вівторок увечері.

Водночас він наголосив, що через дефіцит на вакцини також затримується поставка в рамках ініціативи COVAX 117 тис. доз вакцини Pfizer.

"Ми в січні отримали підтвердження поставки в середині лютого, але сьогодні вже 2 березня, а вакцини немає", - сказав він.

"Подивіться, що відбувається в Європі, та сама AstraZeneca переносить терміни, Pfizer переносить терміни", - резюмував він.

Як повідомлялося, Міністерство охорони здоров'я до 6 березня очікує поставки вакцини CoronaVac, виробленої китайським виробником Sinovac і закупленої МОЗ коштами держбюджету.

МОЗ планував розпочати вакцинацію проти COVID-19 із використанням двох вакцин - виробництва Pfizer/BioNTech (117 тис. доз, які буде отримано в рамках механізму COVAX) і AstraZeneca (1 млн доз за прямими закупівлями коштами державного бюджету та 2,2-3,7 млн доз, отриманих у рамках COVAX). Обидві вакцини вже подано на реєстрацію в Україні. Постачання вакцини Pfizer очікувалося наприкінці лютого – на початку березня.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Двоє ворожих агентів отримали 15 років ув'язнення за наведення ракет по військовій та медичній інфраструктурі Херсона

Росіяни обстріляли 12 громад у прикордонні Сумської області

Побратимські відносини встановили Львівщина та Каліфорнія

26 квітня: Яке сьогодні свято, все про цей день

США готуються підписати контракти на озброєння для України на $6 млрд

"Укрзалізниця" тимчасово змінить рух приміських потягів через обстріл Харківщини

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА