07:12 03.03.2021

СБУ передала до суду справу розкрадання бюджетних коштів на капремонт аеропорту "Полтава"

2 хв читати
СБУ передала до суду справу розкрадання бюджетних коштів на капремонт аеропорту "Полтава"

До суду направлено обвинувальний висновок щодо викритих спецслужбою учасників схеми розкрадання бюджетних грошей на капремонт  аеропорту "Полтава", збиток державі оцінюється в понад 7,3 млн грн, повідомили в прес-службі Служби безпеки України в Полтавській області.

"До суду направлено обвинувальний висновок стосовно керівника комерційної структури, що займалася капремонтом приміщень аеропорту "Полтава" за ч.2 ст.364-1, ч.2 ст.366, ч.3 ст.212, ч.2 ст.209 КК України, а також посадової особи структурного підрозділу облдержадміністрації, яка відповідала за технічний нагляд, за ч.2 ст.367 КК України", - йдеться в повідомленні на сторінці СБУ регіону в Facebook у вівторок увечері.

У відомстві наголосили, що викрита схема привласнення бюджетних грошей, виділених на реконструкцію об'єктів критичної інфраструктури регіону, зокрема аеропорту "Полтава", завдала збитків державі на понад 7,3 млн грн.

За даними слідства, колишні чиновники облдержадміністрації уклали договір з представниками комерційної структури на проведення капітального ремонту декількох об'єктів, зокрема, будівлі аеропорту "Полтава". Підрядники частково виконали роботи, передбачені укладеною угодою.

"Отриману "різницю" ділки вивели в тінь. Для реалізації угоди учасники протиправної схеми вносили недостовірні відомості в акти виконаних робіт", - зазначили в спецслужбі.

Також задокументовано факти порушення податкового законодавства менеджментом комерційної структури під час освоєння бюджетних грошей, що призвело до ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах.

Розслідування кримінального провадження проводилося під процесуальним керівництвом Полтавської обласної прокуратури.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Українські прикордонники після бою з диверсантами РФ на Сумщині змусили їх відступити

Зеленський у Києві зустрівся з канцлером казначейства Великої Британії Гантом

Російська армія вночі обстріляла Дніпровський район Херсона, ніхто не постраждав - ОВА

Суд заарештував намісника Святогірської лаври на 60 діб

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА