07:30 03.03.2021

У Держдепі вважають санкції "значним покаранням" для РФ, оскільки ЄС і США зробили це разом

2 хв читати
У Держдепі вважають санкції "значним покаранням" для РФ, оскільки ЄС і США зробили це разом

Санкції проти Росії, про які стало відомо у вівторок, стануть значним покаранням для Москви, оскільки їх вводили як США, так і ЄС, заявив представник держдепу Нед Прайс.

"Сьогодні були введені санкції з обох боків від Атлантики. Наші власні санкції були значними, дії Європи також були значними", - сказав він на брифінгу у вівторок.

"І якщо скласти їх разом, то це значне покарання для Росії", - вважає він.

За словами Прайса, оскільки США і ЄС діють спільно, в Москві "це помітять".

Мінфін США оголосив про санкції стосовно першого заступника керівника адміністрації президента РФ Сергія Кирієнка, директора ФСБ Олександра Бортникова. Відповідно до опублікованого списку Мінфіну, обмежувальні заходи вводяться і проти заступників міністра оборони Олексія Криворучка та Павла Попова, директора ФСВП Олександра Калашникова, генпрокурора Ігоря Краснова і начальника управління президента РФ з внутрішньої політики Андрія Яріна.

Як повідомлялося, 2 лютого санкції ЄС проти російських посадовців у зв'язку з ситуацією з Навальним почали діяти. Обмежувальні заходи введено проти глави Слідчого комітету РФ Олександра Бастрикіна, генпрокурора Ігоря Краснова, директора Росгвардії Віктора Золотова та директора ФСВП Олександра Калашникова.

Ці санкції встановлюють заборону на поїздки до Євросоюзу та заморожування в ЄС банківських активів осіб, які підпали під обмежувальні заходи.

У жовтні минулого року Євросоюз запровадив санкції проти шести фізичних осіб і науково-дослідного інституту органічної хімії і технології в зв'язку з ситуацією з Навальним.

Під санкції ЄС потрапили директор ФСБ Олександр Бортников, начальник управління президента Росії з питань внутрішньої політики Андрій Ярин, перший заступник голови президентської адміністрації Сергій Кирієнко, заступники міністра оборони РФ Олексій Криворучко та Павло Попов, а також повноважний представник президента в Сибірському федеральному окрузі Сергій Міняйло. Крім того, санкції були введені стосовно Державного науково-дослідного інституту органічної хімії і технології (ДержНДІОХТ), який в Європі вважають місцем створення отруйної речовини "Новачок".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА