08:00 03.03.2021

Японський мільярдер Маедзава запросив вісьмох людей для спільного польоту на Місяць

2 хв читати
Японський мільярдер Маедзава запросив вісьмох людей для спільного польоту на Місяць

Японський мільярдер Юсаку Маедзава, який стане першим космічним туристом компанії SpaceX, оголосив про набір команди з восьми осіб для спільного польоту до Місяця. Про це він заявив у відеозверненні на своїй сторінці в Twitter.

"Я набираю команду для участі у цій місії. У цій подорожі візьмуть участь 10-12 осіб, зі свого боку я запрошую вісьмох", - сказав він.

За словами Маедзави, політ відбудеться в 2023 році. Для участі в конкурсі охочий повинен відповідати двом умовам: перше - він повинен розповісти про свою діяльність і пояснити, яким чином політ на Місяць допоможе йому зробити щось більше для суспільства, друге - він повинен бути готовий до роботи в команді та підтримувати її членів.

Маедзава - 45-річний мільярдер. Він заснував найбільший в Японії онлайн-магазин одягу Zozotown. У вересні 2019 року підприємець вирішив продати велику частину своєї частки Yahoo Japan, тоді сума операції становила $3,7 млрд. У глобальному рейтингу Forbes Маедзава займає 23-е місце. За даними видання, його статки оцінюються в $2 млрд.

Про те, що Маедзава стане першим туристом, що відправився до Місяця, глава SpaceX Ілон Маск повідомив у 2018 році. У 2020 році мільярдер заявив, що шукає дівчину для спільної космічного подорожі і оголосив конкурс. За два тижні заявки на участь у конкурсі направили близько 28 тис. жінок, проте пізніше Маедзава скасував набір і вибачився за своє "егоїстичне рішення".

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА