08:44 03.03.2021

За добу російські найманці на Донбасі раз порушили режим тиші

2 хв читати
За добу російські найманці на Донбасі раз порушили режим тиші

За минулу добу російські найманці на Донбасі один раз відкривали вогонь по українських позиціях, без втрат, повідомили в прес-центрі штабу Операції об'єднаних сил.

"За минулу добу, 2 березня, в районі проведення Операції об'єднаних сил збройні формування Російської Федерації один раз порушили режим припинення вогню... Втрат і поранених серед захисників немає", - йдеться в ранковому зведенні на сторінці штабу у Facebook у середу.

Зокрема, в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід", недалеко від Водяного на Приазов'ї противник відкривав прицільний вогонь з автоматичних станкових і протитанкових гранатометів.

У штабі наголосили, що основною метою дій противника залишається провокування Збройних сил України на відкриття вогню у відповідь із подальшим звинуваченням у порушенні режиму припинення вогню.

Повідомляється також, що в районі населених пунктів Каштанове і Петрівське недалеко від Донецька зазнав перешкод міні БПЛА СММ ОБСЄ під час моніторингу ОРДЛО.

У свою чергу поблизу селища Жовтого, недалеко від м. Щастя, було зафіксовано проліт ворожого БПЛА з перетином лінії розмежування, який був вчасно пригнічений засобами РЕБ.

Окрім того, 1 березня представники збройних формувань РФ не пропустили патруль СММ ОБСЄ через блокпост поблизу населеного пункту Оленівки й затримали їх на 5 годин.

У штабі зазначили, що згідно з розпорядженням командувача ООС, продовжено відновлення інфраструктури Донбасу. Виконано, зокрема, ремонтні роботи на трансформаторній підстанції поблизу Водяного. "Це дало змогу відновити електропостачання в регіоні. Дотримання гарантій безпеки забезпечено Українською стороною СЦКК", - ідеться в повідомленні.

"Станом на 7:00 3 березня обстрілів не зафіксовано", - констатували в штабі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

Затримки в допомозі США Україні збільшують загрозу оперативного успіху РФ - ISW

"Укрзалізниця" продовжила маршрут Dnipro City Express до Синельникова

Сирський про потребу в "мобілізації 500 тис.": Після аудиту це число суттєво зменшено

Приїждже російське населення повинне буде виїхати з Криму й інших окупованих територій - Ташева

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА