09:05 03.03.2021

В Естонії посилюють обмеження через COVID-19

2 хв читати
В Естонії посилюють обмеження через COVID-19

Уряд Естонії прийняв рішення застосувати розширені обмеження в зв'язку з поширенням захворюваності коронавірусом, нові правила почнуть діяти з 6 березня, повідомила в середу прес-служба уряду.

"Приймаючи рішення про введення додаткових обмежень, ми враховували ту обставину, що зараження відбувається особливо інтенсивно в соціально активних вікових групах - серед людей працездатного віку та молоді. Доступність медичної допомоги в Естонії вже зменшилася, і навантаження на лікарні наближається до критичної межі. Наша мета в ситуації, що склалася - забезпечити працездатність естонської системи охорони здоров'я", - сказала прем'єр-міністр Кая Каллас.

Так, для підприємств громадського харчування і торговельних центрів буде діяти правило заповнювати приміщення не більше, ніж на 25%. У вихідні дні підприємства торгівлі та громадського харчування повинні бути закриті, в будні дні підприємства громадського харчування повинні закриватися о 18.00, пізніше дозволено продавати їжу навинос. Відкритими можуть залишатися продуктові магазини і магазини, що продають товари першої необхідності, наприклад, аптеки і оптики, а також магазини, здійснювати покупки в яких можна, не виходячи з машини (драйв-ін). Для місць торгівлі під відкритим небом, наприклад, ринків, почне діяти вимога забезпечувати дистанцію між клієнтами.

З 15 березня учням, які в 2021 році складають випускні іспити в основній школі або державні іспити, дозволено навчатися контактно двічі на тиждень.

Спортивні змагання та заходи, що пропагують рухливий спосіб життя, дозволені тільки для професійних спортсменів. Заходи, що пропагують рухливий спосіб життя, можуть проводитися також для людей з особливими потребами.

Уряд Естонії пообіцяв вжити цього тижня рішення про додаткові заходи підтримки для постраждалих від кризи секторів.

З початку пандемії в Естонії з чисельністю населення в 1,3 млн людей виявлено 67 739 випадків захворювання Covid-19. За минулий тиждень у країні були зафіксовані три рекорди захворюваності коронавірусом, за останні тижні добовий приріст заражених перевищує тисячу осіб. У країні відчувається різкий дефіцит вакцин, у лікарнях закінчуються вільні ліжко-місця для хворих.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Україні частка негрошових соціальних послуг становить лише 6% - Жолнович

Експрацівник оборонного заводу в Миколаєві за допомогою дронів шпигував для ворога за комплексами ППО

В Україні зростає "чорний ринок" документів про підвищення кваліфікації для вчителів - освітній омбудсмен

НАТО зацікавлене в досвіді України у веденні комунікацій під час війни - Мінкультури

Окупанти вночі обстріляли Селидове, поранено 4 місцевих жителів - прокуратура

Окупанти обстріляли Конотоп, Середину-Буду і 23 села Сумської області за добу, про постраждалих не повідомляють

ЄС підготував законопроєкт про передачу Україні прибутку від заморожених активів РФ у липні поточного року - ЗМІ

На запорізькому напрямку воїни ССО спалили десять одиниць важкої та автотехніки ворога

Унаслідок обстрілів РФ на Донеччині за добу загинув один місцевий житель, ще п’ятеро дістали поранення

За добу окупанти обстріляли близько 20 населених пунктів Харківщини, постраждав мирний мешканець

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА