11:02 03.03.2021

Вакцини проти COVID-19 Covishield та Oxford-AstraZeneca ідентичні - посол Великої Британії

1 хв читати
Вакцини проти COVID-19 Covishield та Oxford-AstraZeneca ідентичні - посол Великої Британії

Посол Великої Британії в Україні Мелінда Сімммонс наголошує, що вакцини проти коронавірусної хвороби COVID-19 Covishield та Oxford-AstraZeneca AZD1222 є ідентичними, оскільки перша є лише ліцензійною назвою другої під час виробництва в Індії.

"Фактчек. Вакцина проти COVID-19 Covishield та Oxford-AstraZeneca AZD1222 ідентичні. Covishield - це ліцензійна назва AZD1222, виробленої в Індії. Припущення, що вакцини AZ/Covishield, використовувані в Україні, відрізняються за формулою, категорично невірне", - написала Сіммонс у своєму Twitter у середу.

Як повідомлялося, літак із першою партією COVID-вакцини Oxford/AstraZeneca (Covishield) приземлився в аеропорту "Бориспіль" уранці 24 лютого. Препарат Oxford/AstraZeneca виробляється на потужностях Serum Institute (Індія) і має локальну (торговельну) назву Covishield. Для екстреного застосування в Україні його зареєстрували в понеділок, 22 лютого.

Раніше для екстреного застосування вакцину схвалила Всесвітня організація охорони здоров'я, також дозвіл на її використання дали Велика Британія, ЄС та Індія. Вакцина розроблена Оксфордським університетом та британсько-шведською компанією AstraZeneca.

Україна отримала підтвердження про постачання в рамках механізму COVAX 2,2-3,7 млн доз вакцин Oxford/AstraZeneca у I-II кварталі 2021 року. Крім того, цю вакцину буде закуплено державним коштом безпосередньо у виробників.

Україна також уклала додаткові прямі контракти на постачання вакцини проти COVID-19, які розроблені за участю компаній AstraZeneca (Велика Британія-Швеція) і NovaVax (США) і виробляються на потужностях Serum Institute (Індія).

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Миколаєві під час гасіння пожежі постраждало 5 рятувальників

Україна розпочала переговори про укладання угоди з безпеки з Португалією

Чоловіки мобілізаційного віку матимуть змогу отримати паспорт громадянина України або паспорт для виїзду за кордон лише на території країни

США таємно поставили Україні ракети ATACMS, українські сили вперше застосували їх минулого тижня

ППО знищила одну ворожу ракету та три розвідувальні БПЛА

Зеленський заслухав доповіді Сирського та Умєрова

Зеленський подякував американцям, які працюють на оборонних підприємствах

За добу ворог завдав 13 ракетних та 51 авіаудар, обстріляв понад 110 населених пунктів України

ЗС України відбили 18 ворожих атак на лиманському напрямку, 13 – на бахмутському

Єрмак подякував Саллівану і команді адміністрації президента США за зусилля на шляху схвалення допомоги Україні, розповів про ситуацію на фронті

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА