11:56 03.03.2021

В.о. директора ДБР: Справу про зрив операції щодо "вагнерівців" розслідують, Єрмака допитують

2 хв читати

В.о. директора Державного бюро розслідувань (ДБР) Олексій Сухачов запевняє, що справу про зрив операції щодо вагнерівців активно розслідують, допитують деяких осіб, зокрема главу Офісу президента Андрія Єрмака.

У середу під час звіту у Верховній Раді, відповідаючи на запитання народного депутата Гео Лероса, коли в межах розслідування справи про зрив операції щодо "вагнерівців" буде допитано керівника Офісу президента Андрія Єрмака, Сухачов сказав: "Слідчі ДБР виконують постійну роботу, щоденну, щогодинну за зазначеним кримінальним провадженням, зокрема допити осіб, яких ви назвали".

При цьому в.о. директора ДБР додав: "Не треба маніпулювати на зазначеному кримінальному провадженні, слідство триває і найближчим часом ми дамо результат".

Як повідомлялося, 29 липня 2020 року біля Мінська були затримані 33 члени ЧВК "Вагнер". 12 серпня Офіс генерального прокурора (Україна) звернувся до Генеральної прокуратури Республіки Білорусь із запитами про видачу 28 осіб із російської Приватної військової компанії "Вагнера". "Усім 28 особам, серед яких 9 громадян України, було повідомлено про підозру в участі в терористичній організації (ч. 1 ст. 258-3 КК України). Шевченківський районний суд Києва обрав підозрюваним застережні заходи у вигляді тримання під вартою", - повідомила прес-служба Офісу генпрокурора.

Проте 14 серпня стало відомо, що Білорусь віддала Росії 32 із 33 затриманих "вагнерівців".

18 серпня низка українських ЗМІ повідомили що СБУ та Головне управління розвідки Міноборони готували операцію із затримання членів ПВК "Вагнера". За версією ЗМІ, вони мали вилетіти з Мінська до Стамбула, але в польоті один із пасажирів повинен був імітувати погіршення здоров'я, через що літак мав здійснити вимушену посадку в Києві, де "вагнерівців" мали затримати.

ЗМІ стверджували, що про операцію було повідомлено президенту Володимиру Зеленському та главі Офісу президента Андрію Єрмаку, після чого внаслідок витоку інформації про неї довідалися білоруські спецслужби. Інформацію спростували офіційні органи.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА