13:49 03.03.2021

Україна планує скасувати перехід на літній і зимовий час

2 хв читати
Україна планує скасувати перехід на літній і зимовий час

Верховна Рада планує скасувати перехід на літній і зимовий час в Україні.

Відповідний законопроект "Про обчислення часу в Україні" (№4201) на пленарному засіданні в середу в першому читанні підтримали 277 народних депутатів.

"Щороку перехід на зимовий час відбудеться в останню неділю жовтня. Зокрема, цьогоріч він запланований у ніч із суботи (24 жовтня) на неділю (25 жовтня). Сподіваємося, що у разі підтримки Верховною Радою України це сезонне переведення стрілок годинника стане останнім", - йдеться в пояснювальній записці.

Зокрема, стаття 5 цього законопроекту передбачає, що сезонний перехід часу на території України у подальшому не здійснюватиметься.

Автор законодавчої ініціативи, перший віце-спікер Руслан Стефанчук наголошує, що такий "сезонний часовий стрибок" призводить до зміни біологічних ритмів людини і негативно позначається на загальному стані людини.

Крім того, документ пропонує закріпити на всій території України без винятку єдиний київський час. Ініціатор законопроекту вважає, що це забезпечить захист територіальної цілісності та зміцнення національної безпеки України, оскільки на тимчасово окупованих територіях країни встановлений час держави-агресора - Російської Федерації.

"Основна ідея цього законопроекту - запровадити природний для України зимовий час +2, який відповідає поясному часу, і відмовитися в подальшому від переведення годинників", - зазначив Стефанчук під час розгляду законопроекту в залі засідань Верховної Ради в середу.

У разі ухвалення законопроекту в цілому він набуде чинності через три місяці після його офіційного опублікування в парламентській газеті "Голос України".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський запропонував ВР продовжити строк дії воєнного стану та проведення загальної мобілізації

ГУР про знищення російського катера "Мангуст": Досить нова розробка окупантів, знищено разом із БК та озброєнням

Сирський дві доби провів на покровському та курахівському напрямках, ухвалив рішення щодо посилення оборони резервами

ДТЕК за тиждень відновив електропостачання у трьох областях для 112 тис. абонентів

На місці пожежі в Кропивницькому виявлено тіло одного загиблого - голова ОВА

Стано: Боррель проти участі представників ЄС у церемонії інавгурації Путіна

У Кропивницькому пожежа на підприємстві, інформація про постраждалих уточнюється - ДСНС

В Україні очікуються нічні заморозки на поверхні ґрунту

ГУР про скупчення РФ угруповання військ на північному напрямку: Все відомо, опрацьовуються необхідні дії та рішення з боку України

Фон дер Ляєн за підсумками зустрічі з Макроном і Цзіньпінем: Сподіваємося, що Китай використає свій вплив на Росію, щоб покласти край війні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА