16:28 03.03.2021

Українці ставляться до Росії гірше, ніж росіяни до України - опитування

2 хв читати
Українці ставляться до Росії гірше, ніж росіяни до України - опитування

В Україні в лютому 2021 року лише 41% опитаних заявив про хороше ставлення до Росії, тоді як про позитивне ставлення до України заявили 54% росіян. Про це свідчать результати опитування, проведеного українською та російською соціологічними службами – Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС) та "Левада-Центром".

Негативно до Росії в Україні ставляться 42% опитаних, у Росії до України - 31% опитаних.

Зазначено, що в Україні порівняно з попередньою хвилею опитувань (вересень 2020 року) ситуація не змінилася, тоді як у Росії порівняно з попереднім опитуванням (серпень 2020 року) ставлення покращилося.

Незалежність України від Росії підтримують 88% українців та 80% росіян. За об'єднання країн виступають 7% українців і 17% респондентів у Росії.

Кількість українців, що хочуть закритих кордонів із Росією, становить 39%, тоді як серед росіян закриття кордонів хочуть 23%. Кількість українців, що хочуть незалежних відносин, але без кордонів і митниці, становить 49%, у Росії такий формат відносин підтримують 57% респондентів.

КМІС проводив опитування в період із 5 до 7 лютого 2021 року методом телефонних інтерв'ю з використанням комп'ютера (computer-assisted telephone interviews, CATI), на підставі випадкової вибірки телефонних номерів. Загалом було опитано 2005 респондентів, що проживають в усіх регіонах України, окрім АР Крим та окремих районів Донецької і Луганської областей. Вибірка репрезентативна для дорослого населення (віком від 18 років і старше) України. Статистична похибка вибірки (з імовірністю 0,95 та з урахуванням дизайн-ефекту 1,1) не перевищує: 2,4% для показників, близьких до 50%, 2,1% для показників, близьких до 25%, 1,5% - для показників, близьких до 10%, 1,1% - для показників, близьких до 5%.

"Левада-Центр" здійснював опитування за репрезентативною вибіркою населення Росії, 1601 людина віком 18 років і старше, у період 18-24 лютого 2021 року методом особистого інтерв'ю.

Статистична похибка за вибірки 1601 людина (з імовірністю 0,95) не перевищує 3,4% для показників, близьких до 50%, 2,9% - для показників, близьких до 25%/75%, 2,0% - для показників, близьких до 10%/90%, і 1,5% - для показників, близьких до 5%/95%.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Вертоліт із президентом Ірану здійснив жорстку посадку на північному заході країни

Кількість постраждалих унаслідок удару по Черкаській Лозовій зросла до 27 людей, доля ще одного невідома - прокуратура

Постачання двох ЗРК Patriot до Харкова принципово змінить ситуацію - Зеленський після ударів по області

Кількість жертв удару по Черкаській Лозовій зросла до шести осіб - прокуратура

Окупанти вдарили по Харкову КАБ, в однієї жінки гостра реакція на стрес - Синєгубов

Окупанти вдарили по центру Харкова, є постраждалі - мер

У ХАРКОВІ КІЛЬКА ВИБУХІВ - МЕР

Генштаб ЗСУ: до середини дня армія РФ активізувалася на Сіверському та Харківському напрямках, на Покровському - зберігає високу інтенсивність атак

Окупанти обстріляли Куп'янський район Харківщини, загинули 5 мирних жителів, ще 9 постраждали - поліція

По Черкаській Лозовій було завдано подвійного удару "Іскандер-М", серед загиблих вагітна жінка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА