17:01 03.03.2021

СММ ОБСЄ зафіксувала 150 порушень режиму припинення вогню на Донбасі за добу

2 хв читати
СММ ОБСЄ зафіксувала 150 порушень режиму припинення вогню на Донбасі за добу

Спеціальна моніторингова місія (СММ) ОБСЄ зафіксувала за попередню добу різке зростання кількості порушень режиму припинення вогню на Донбасі, повідомляється на сайті міжнародної організації.

"Місія зафіксувала 150 порушень режиму припинення вогню в Донецькій області. За попередню добу (1 березня - ІФ-Україна) у цій області зафіксовано дев'ять таких порушень", - зазначено у щоденному звіті міжнародної організації за 2 березня.

При цьому в Луганській області порушень режиму тиші виявлено не було. За 1 березня в цій області було зафіксовано всього два таких порушення.

Повідомляється також, що співробітники СММ ОБСЄ зафіксували 11 вантажівок із логотипами міжнародної гуманітарної організації, які перетинали лінію зіткнення поблизу населеного пункту Щастя та слідували в напрямку непідконтрольного уряду Луганська. При цьому приналежність автотранспортних засобів до тієї чи іншої міжнародної організації у звіті СММ не зазначена.

Крім того, співробітники місії зафіксували озброєння, розміщене в порушення ліній відведення на полігоні в непідконтрольному уряду районі Донецької області. Водночас на ділянці розведення в районі Золотого та поблизу його південного краю вони знову виявили контейнери.

Зазначається, що СММ ОБСЄ здійснювала моніторинг на ділянках розведення сил і засобів у районах Станиці Луганської, Золотого та Петрівського, а також контролювала ситуацію з цивільним населенням, зокрема на чотирьох контрольних пунктах в'їзду-виїзду, а також чотирьох відповідних блокпостах збройних формувань у Донецькій та Луганській областях.

При цьому на блокпості збройних формувань поблизу населеного пункту Оленівки Донецької області та в неконтрольованому урядом пункті пропуску на кордоні поблизу населеного пункту Ізварине Луганської області свобода пересування СММ ОБСЄ була, як і раніше, обмежена.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА