17:17 03.03.2021

МЗС України: Справа проти Приходька в РФ має всі ознаки політично мотивованої

2 хв читати
МЗС України: Справа проти Приходька в РФ має всі ознаки політично мотивованої

Міністерство закордонних справ України висловлює рішучий протест у зв’язку із безпідставним політично вмотивованим рішенням Південного окружного військового суду у місті Ростов-на-Дону (РФ) від 3 березня 2021 року про засудження громадянина України Олега Приходька за сфабрикованими обвинуваченнями у "підготовці терористичного акту, виготовленні та незаконному зберіганні вибухових речовин".

"Справа проти Олега Приходька має всі ознаки політично вмотивованої. Адвокат Олега неодноразово звертав увагу так званого суду на численні процедурні порушення під час досудового слідства, а також на повне несприйняття "суддями" наданих захистом обґрунтованих свідчень про непричетність українця до інкримінованих діянь. Сьогоднішній вирок - це черговий вияв системної політики залякування усіх, хто виступає проти окупації Криму", - наводить слова першого заступника міністра закордонних справ України Еміне Джапарової прес-служба МЗС у середу.

Зазначається, що Приходька незаконно затримали силові структури російської окупаційної адміністрації 10 жовтня 2019 року на території тимчасово окупованого Криму і, в порушення норм міжнародного права, незаконно перемістили у Ростов-на-Дону.

3 березня ростовський суд виніс рішення про позбавлення Приходька волі на п’ять років із відбуванням першого року покарання у в'язниці, умови утримання в якій є найтяжчими у російській пенітенціарній системі, і решти терміну в колонії суворого режиму.

"Закликаємо міжнародне співтовариство категорично засудити застосування РФ практики судових переслідувань інакомислення з використанням незаконних силових методів та антитерористичного законодавства, вимагати припинення Росією порушення норм міжнародного права на тимчасово окупованих нею територіях України, продовжити активну діяльність на захист прав та свобод мешканців Автономної Республіки Крим та міста Севастополя із використанням і національних, і міжнародних механізмів, та посилити тиск на РФ, зокрема санкційний", - наголошують українські дипломати.

Як повідомлялося, 3 березня Південний окружний військовий суд у Ростові-на-Дону, Росія, засудив кримчанина Олега Приходька до п’яти років колонії суворого режиму та сплати штрафу у розмірі 110 тис. рублів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ворог продовжує обстрілювати Херсонську область

Унаслідок ворожого обстрілу Гірника на Донеччині загинули двоє цивільних і поранені шестеро

"Нова пошта" компенсує клієнтам пошкоджені російською балістикою в Одесі 900 посилок - співвласник

"Нова пошта" підтвердила обстріл російською балістикою одного зі своїх відділень в Одесі - заява

Окупанти за добу завдали 368 ударів по восьми населених пунктах Запорізької області

Кондратюк запропонувала парламентаріям Азербайджану приєднатися до Міжнародної коаліції за повернення українських дітей, депортованих РФ

Черговий обстріл Одеси ще раз доводить важливість постачання Україні систем ППО

Війська РФ обстрілювали Нікопольський район Дніпропетровської області, є пошкодження

Ворог за добу втратив 1030 осіб

У Харківській області один трактор підірвався на міні, а в інший влучив ворожий дрон

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА