19:28 03.03.2021

Кличко зустрівся з представниками Ради Європи для обговорення реформи децентралізації в Україні

2 хв читати
Кличко зустрівся з представниками Ради Європи для обговорення реформи децентралізації в Україні

Київський мер Віталій Кличко зустрівся з директором Генерального директорату програм Ради Європи Вереною Тейлор, яка перебуває у Києві з робочим візитом, і новим головою Офісу Ради Європи в Україні Стіном Ньорловим, повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації (КМДА) у середу.

Зазначається, що під час зустрічі її учасники обговорили прогрес і виклики, що стоять перед місцевим самоврядуванням, у процесі впровадження реформи децентралізації влади.

"Наша головна мета - щоб Україна стала повноправним членом європейської родини та жила за правилами і стандартами Європи. Ми робимо все, щоб змінити негнучку застарілу систему управління та запровадити зміни, які дадуть змогу досягти європейського рівня життя в нашій країні. І ми вже багато чого зробили в столиці. Сьогодні Київ є "островом добробуту" порівняно з багатьма іншими регіонами", - наводить слова Кличка прес-служба КМДА.

Столичний мер наголосив, що, хоча є певний прогрес у втіленні реформи з децентралізації, центральна влада досі намагається отримати більший контроль над місцевим самоврядуванням.

"На сьогодні зі столиці стягують 60% ПДФО до Державного бюджету. Місту дуже потрібні ці кошти, аби втілювати всі заплановані зміни. Щоб ремонтувати дороги та мости, будувати нові школи та садки, відкривати нові лікарні та впроваджувати інновації", - наголосив мер Києва.

У свою чергу директор Генерального директорату програм Ради Європи Верена Тейлор подякувала меру Києва за аналіз ситуації та позитивно оцінила зусилля України в децентралізації влади.

"Ми задоволені перебігом реформи і продовжуємо тісно співпрацювати з українською стороною. Наш пріоритет - всіляко підтримувати місцеві громади на цьому шляху, щоб зробити реформу якнайближчою до громадян, які мають брати участь у її впровадженні", - зазначила Тейлор.

Голова Офісу Ради Європи в Україні Стін Ньорлов наголосив, що Офіс Ради Європи і надалі підтримуватиме зусилля України в ключових напрямах реформування та продовжить надавати експертні знання, особливо в контексті реформи місцевого самоврядування.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА