22:10 03.03.2021

ЄС засудив убивство в Афганістані трьох жінок-журналісток

1 хв читати
ЄС засудив убивство в Афганістані трьох жінок-журналісток

Європейський союз очікує ретельного розслідування вбивства трьох афганських журналісток, яке сталося у вівторок, і підтверджує рішучість підтримувати засоби масової інформації і свободу слова в Афганістані.

"Вчорашнє вбивство в Джелалабаді трьох працівниць ЗМІ - Мурсал Вахеді, Шахназ Раофі і Саді Садат - у результаті звірячих запланованих нападів позбавило життя трьох молодих жінок, принесло горе їх сім'ям, друзям і колегам", - заявив у середу офіційний представник Європейської зовнішньополітичної служби (ЄВС).

Він нагадав, що в грудні в Афганістані було вбито тележурналістку Малалу Майванд.

"Ці замахи ще раз зазначають, наскільки вразливе і небезпечне становище працівників ЗМІ в Афганістані, особливо жінок", - йдеться в заяві.

Представник ЄВС відзначив тенденцію до зростання кількості систематичних цілеспрямованих убивств журналістів, правозахисників, представників громадянського суспільства і державних службовців. У 2020 році в результаті нападів загинули 1200 цивільних осіб - на 45% більше, ніж у 2019 році.

"Талібан, як і раніше, несе відповідальність за більшість жертв серед цивільного населення і цілеспрямованих убивств, скоєних або безпосередньо, або в результаті порушень припинення вогню", - наголошується в заяві.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА